25/04/2024

Επιβάρυνση στη ΔΕΗ υπέρ αδυνάτων.Με το ζόρι φιλανθρωπία…

3

Επιβάρυνση στη ΔΕΗ υπέρ αδυνάτων. Με το ζόρι φιλανθρωπία…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Αλληλεγγύη ΔΕΗ μνημόσυνο με ξένα κόλυβαΟ αρμόδιος υπουργός Γ. Μανιάτης τόνισε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση από 0,50 έως 1 ευρώ κατ’ έτος όλων των λογαριασμών της ΔΕΗ για να καλυφθεί το κόστος επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αδύναμους πολίτες. Στους αδύναμους πολίτες κατατάσσονται όσοι αδυνατούν να πληρώσουν. Και ποιος είπε ότι αυτοί που δεν πληρώνουν το ρεύμα αδυνατούν; Αλλά βέβαια αφού πιάνει το σύστημα υπέρ των φοροφυγάδων και εις βάρος των συνεπών φορολογουμένων, γιατί να μην το επεκτείνουν και στη ΔΕΗ;
Και το θέμα δεν είναι το ποσό, το θέμα είναι καθαρά θέμα αντίληψης. Κάτι το οποίο υποχρεούται να το παρέχει ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας μεταφέρεται στους πολίτες. Από που κι ως που; Ναι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν όμως και αμέτρητοι συμπολίτες μας που φυτοζωούν και ζητούν συσσίτια και επιταγές απόρων ενώ έχουν ακίνητα και έσοδα, τέτοια παραδείγματα έχουν να διηγηθούν και στον Δήμο μας όσοι μετέχουν στην αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή.
Οι συγκεκριμένοι υποτίθεται αδύναμοι δεν είναι άνθρωποι που έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά είναι άνθρωποι που βρίσκουν απόλυτα ηθικό το να αρπάξουν την ευκαιρία να επωφεληθούν, κι ας το στερηθεί κάποιος που το έχει ανάγκη αυτό το πιάτο φαγητό, ας πληρώσει μεγαλύτερο φόρο το θύμα – ο έντιμος επιχειρηματίας, ας επιβαρυνθεί τώρα ο καθένας μας και τα χρήματα για τη ΔΕΗ. Και αυτό δεν είναι φιλευσπλαχνία είναι για μια ακόμα φορά μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Γνωρίζοντας ότι οι αναγώστες του loutrakitv.gr βλέπουν πιο βαθιά το θέμα, ελπίζω ότι δε θα βρεθεί κάποιος που θα συμπεράνει ότι τσιγκουνευτήκαμε το 1 ευρώ, ο καθένας μπορεί να προσφέρει σε αγαθοεργίες σιγανά και σιωπηρά ή και να μην προσφέρει αλλά αυτό θα πρέπει να είναι προσωπική απόφαση για να έχει αξία και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Γ. Μανιάτης: ”Η απόφαση είναι αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου, ώστε με ένα κόστος περίπου μισό ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης”.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “Επιβάρυνση στη ΔΕΗ υπέρ αδυνάτων.Με το ζόρι φιλανθρωπία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *