ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΔΕ 2018 ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

1

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 η ένταξη των παρακάτω σημαντικότατων έργων στον Νομό Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η  Βελτίωση – συντήρηση της Ε.Ο. 10 Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Τμήμα Ισθμός – Όρια νομού), Π/Υ 4.000.000,00 € με το οποίο βελτιώνεται το τμήμα Λεβιδίου- Αρχ. Νεμέας- Μυκηνών- Επιδαύρου, και το τμήμα Εθνικής οδού Ισθμίων (όρια Νομού) ενώ επίσης σημαντικό και το έργο προμήθειας  και εγκατάστασης  πινακίδων σήμανσης και ανάδειξης περιπατητικών μονοπατιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Π/Υ 1.000.000,00 € μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το περιπατητικό μονοπάτι των Γερανείων και η περιπατητική διαδρομή Λεβίδι-Αρχαία Νεμέα-Μυκήνες-Επίδαυρος.

Επιπλέον στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, ενέκρινε μεταξύ άλλων την ένταξη Πράξεων Δήμων συνολικού ποσού ύψους 2.714.167,36 ευρώ,  για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών δήμων της χώρας και για την προμήθεια μηχανημάτων έργου. Στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος εντάσσεται και ο Δήμος Βέλου Βόχας ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των  219.000,00 € για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου.

Τέλος το ΥΠΕΣ ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»  25 νέων έργων, πλήρως χρηματοδοτούμενων, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 121.806.914,57 ευρώ, 

Στα έργα διαχείρισης λυμάτων ύψους 71.043.762,82 ευρώπου εντάχθηκαν το «ΦιλόΔημος» και  που θα εξυπηρετήσουν οικισμούς Γ’  προτεραιότητας κατά την Κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΚ, περιλαμβάνεται  και ο ο Δήμος Νεμέας,  ο οποίαος  θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 15.848.000,00 €  για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ).

Τα παραπάνω έργα αποτελούν ακόμη ένα δείγμα της Αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης,  με την Κορινθία και την Πελοπόννησο να βρίσκονται στο επίκεντρο ενώ το πρόγγραμμα «ΦιλόΔημος» προσβλέπει στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης των υποδομών των Δήμων με στόχο την βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη τους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΔΕ 2018 ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

  1. Φιλε Γιωργο , μπραβο που φροντιζετε για την επαρχια του Νομου μας. Παρακληση ομως εκ μερουσ μου , δωστε εστω λιγα χρηματα στον ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ να βαλει τα πετρελαια σε μια ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ να κοψουν τα χορταρια και τα βατα στον επαρχιακο δρομο του ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ και των ΣΤΥΛΙΩΝ . Εχει κυριολεκτικα κλεισει ο δρομος και απο τις δυο πλευρες. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!! Ασε που ειναι φυτιλι για πιθανη φωτια. Ο Δημος μαλλον κοιμαται και αλλα ονειρευεται Τους νοιαζει μονο το κομμα τους….η Ν Δ. Θελουν με καθε τροπο θεμιτο η οχι να κανουν ζημια στην Κυβερνηση οι ανοητοι κρετινοι. ΔΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ μπας και φιλοτιμηθουν οι ασχετοι και γλυτωσουμε απο το κακο. Γιωργο πιστεψεμε θα κανεις μεγαλο καλο, μετα και την καταστροφη της σταφιδας. Ευχομαι και ελπιζω το αιτημα μου να το δειτε με σοβαροτητα και υπευθυνοτητα. Αυτο λεγεται ΠΡΟΛΗΨΗ !!!!!! σε απλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Ευχες η ΠΑΝΑΓΙΑ μας να μας προστατευει απο μωρους.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!! Γιωργος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *