03/05/2024

Ελεύθερος Σκοπευτής: Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας που θύμιζε Δημοτικό Συμβούλιο. Τέτοια μεγαλεία δεν τα ονειρεύτηκε ούτε καν ο ίδιος ο Πρόεδρος!!!

0

Ελεύθερος Σκοπευτής: Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας που θύμιζε Δημοτικό Συμβούλιο. Τέτοια μεγαλεία δεν τα ονειρεύτηκε ούτε καν ο ίδιος ο Πρόεδρος!!!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας που θύμιζε Δημοτικό Συμβούλιο. Τέτοια μεγαλεία δεν τα ονειρεύτηκε ούτε καν ο ίδιος ο Πρόεδρος!!!

Ο κος Δήμαρχος τίμησε με την παρουσία του τη Συνεδρίαση της ΔΚ. Άκουσε με προσοχή τις θέσεις των Συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας και απάντησε στα περισσότερα από όσα εθίγησαν. Το παρόν έδωσαν και ο Πρόεδρος του ΔΣ Γ. Κακαβάς, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Μουζάκης, Γ. Δέδες, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Δόσχορης, ο Πρόεδρος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Ν. Λόης καθώς και άλλοι που παρέστησαν χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ή πέρασαν εν αναμονή του προσυμβουλίου της άρχουσας παράταξης.

Όπως και να έχει εθεάθησαν στη διάρκεια του Συμβουλίου της ΔΚ και μιας και είπαμε διάρκεια, διήρκεσε αυτή τη φορά πάρα μα πάρα πολύ, τόσο που δυσαρεστήθηκε και συγκεκριμένος σύμβουλος που ήθελε να φύγει.

Πάμε στο τι ειπώθηκε εν ολίγοις ή “εν τάχει” που θα έλεγε και ο αγαπητός Πρόεδρος κος Μπάκος.

Πρώτα έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα του νοσοκομείου. Ύστερα ο κος Πρόεδρος  της ΔΚ ΛΠ, αναφέρθηκε πλατιά στο ζήτημα της κοινωνικής ανισότητας, στο χρέος της χώρας και γενικότερα σε θέματα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητες όχι μόνο της  Δημοτικής Κοινότητας, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς όμως να στερούνται ουσίας και αλήθειας. Αυτό δεν το επικρότησε όλο το Σώμα, αφού ο κος με το μουστάκι (όχι ο Δήμαρχος) χασμουρήθηκε έντονα.

Ο κος Μπάκος επανήλθε με θέματα που αφορούσαν τη Δημοτική Κοινότητα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου της και τη σημασία της στέγασής της σε αξιοπρεπή χώρο όπου θα μπορούν οι τοπικοί Σύμβουλοι να συναντιούνται, να συζητούν και να επιλύουν τα προβλήματα. Ο κος με το μουστάκι μάλλον δεν αντελήφθη το χειρισμό του Προέδρου και το πήρε προσωπικά τονίζοντας ότι ο ίδιος παράγει έργο σε μεγάλο βαθμό και συνεργάζεται με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους. Αλλά “μην μπερδεύουμε μην πω τι με τι”.

Ο σύμβουλος ΔΚ Λουτρακίου Περαχώρας κος Παντελέων έθεσε πληθώρα ερωτήσεων στον Δήμαρχο, πήρε απαντήσεις, αλλά και προτροπή του Δημάρχου να ενημερώνονται οι Σύμβουλοι από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αυτό που ανέβασε τους τόνους ήταν η αντιπαράθεση Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας της Αντιπολίτευσης με τον Αντιδήμαρχο Θ. Μουζάκη που απαιτούσε εμμέσως πλην σαφώς  να υπάρχει καθαριστής στην Περαχώρα υποστηρίζοντας ότι παλαιότερα υπήρχε. Δε σας περιγράφουμε τι έγινε, μια φράση κρατήστε”…μην κάνουμε σπέκουλα με την καθαριότητα”, πρέπει να το δείτε και θα το ανεβάσουμε σε λίγο.

Όπως δε σας περιγράφουμε την αντιπαράθεση του Χ. Μαρίνη με τον Δήμαρχο που κάθονταν στα έδρανα απέναντι. Γιατί τόσες κορώνες; !!!

Απαντήσεις έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Γ. Δέδες.
Τη γνώμη του εξέφρασε και ο κος Καλλίρης,με τη σύμπραξη του Προέδρου Γ. Μπάκου που παρέπεμπε στον πρόεδρο Γ. Κακκαβά. Ο κος Καλλίρης, που ανησυχεί για την αισθητική των κολονών όπου αναρτώνται τα κηδειόχαρτα, ειδικά ο κος Καλλίρης γιατί το έθιξε αυτό το  τόσο μακάβριο θέμα;

Κάτι άκομψο κατά τη γνώμη μας ήταν και η αναφορά του Προέδρου στο θέμα του αυτόχειρα και συγκεκριμένα της κόρης του που έχει σχέση με το Δήμο μας, φέρνοντας σε δυσάρεστα αμήχανη θέση τον Δήμαρχο. Κάτι άλλο που δεν παρέλειψε να τονίσει ο κος Μπάκος είναι ότι τις θέσεις του τις εκφράζει ευθέως. Τώρα κάποιοι από τους παρευρισκόμενους μπερδεύτηκαν γιατί όταν μιλάμε για παντελή απουσία της Δημοτικής Αρχής από τα ζητήματα της Δημοτικής Κοινότητας και για απαξίωση, λόγια που ειπώθηκαν κατά καιρούς σε προηγούμενα συμβούλια και όταν γράφονται αυτές οι θέσεις ενυπόγραφα, πως γίνονται πιο αχνές και διαλλακτικές αργότερα; Αλλά αυτή είναι η τέχνη της επικοινωνίας που όταν την κατέχει κανείς καλά παίζει ικανά με τις λέξεις.

Το ΙΚΑ στο Λουτράκι όντως είναι σημαντικό ζήτημα και το έθεσε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λουτρακίου, που εστίασε και γενικότερα στην τραγική κατάσταση της χώρας μας και στο πρόβλημα της ανεργίας, η οποία παρουσιάζεται πολύ μικρότερη από ότι είναι όντως.

Κλασσικά σας προτρέπουμε να δείτε τα video σε λίγο και να μη σταθείτε στα προφανή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *