20/04/2024

Ελέφαντας «μιλάει»… [βίντεο]

0

Ελέφαντας «μιλάει»… [βίντεο]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

tlklph_2-11-2012

Έκπληξη προκαλεί ένας ελέφαντας από την Ασία, ο οποίος έμαθε να λέει Κορεάτικες λέξεις.

Οι ερευνητές, μάλιστα, πιστεύουν ότι έμαθε να «μιλάει», επειδή ένιωθε μοναξιά κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων!

Καθώς μεγάλωνε, ο Κόσικ ήταν ο μοναδικός ελέφαντας που ζούσε στον ζωολογικό κήπο Everland της Νότιας Κορέας για περίπου 5 χρόνια, με αποτέλεσμα η μόνη του παρέα να είναι οι υπάλληλοι του πάρκου.

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί ο Κόσικ ξεκίνησε να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία, ωστόσο οι γνωστικοί βιολόγοι Angela Stoeger και Tecumseh Fitch από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, προτείνουν ότι μπορεί να σχετίζεται με τις εμπειρίες που είχε όσο ήταν ακόμα ανήλικος.

«Προτείνουμε ότι ο Κόσικ άρχισε να προσαρμόζει τους ήχους της φωνής του σε αυτόν των ανθρώπων φίλων του με σκοπό να ενισχύσει τον κοινωνικό δεσμό που είχε μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Stoeger.

Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει αναφορές για κάποιους ελέφαντες που μιμούνταν τον ήχο των κινητήρων φορτηγών, καθώς και για έναν αρσενικό ελέφαντα στον ζωολογικό κήπο του Καζακστάν, ο οποίος φέρεται να λέει κάποιες λέξεις στα ρωσικά. Οι περιπτώσεις αυτές, ωστόσο, δεν διερευνήθηκαν ποτέ από επιστήμονες.

Ο Κόσικ, από την άλλη, μπορεί αποδεδειγμένα να προφέρει τις εξής κορεάτικες λέξεις: «γεια», «κάτσε κάτω», «όχι», «ξάπλωσε» και «ωραία». Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αντιλαμβάνεται κιόλας την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιεί…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xJjsiY3oDec]

Πηγή: directnews.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *