19/04/2024

Ειλικρινά ήθελα να ξερα κύριε Λογοθέτη ποιος κακός βεζύρης σας συμβουλεύει

0

Ειλικρινά ήθελα να ξερα κύριε Λογοθέτη ποιος συνεργάτης σας, σας συμβουλεύει να συμπεριφέρεστε τόσο μικρόψυχα και ανεξήγητα; Ποιος θέλει τόσο πολύ να εκτεθείτε που σας εξώθησε να ασχοληθείτε αφενός με ένα θέμα ελάσσονος σημασίας και αφετέρου με ένα ζήτημα που δεν σηκώνει αντιπολίτευση; Πως μπορεί να σκέφτηκε κάποιος ότι είναι ανταμοιβή για διαφημιστική καταχώρηση ένα άρθρο που αναγνωρίζει τους ανθρώπους που δίνουν ευκαιρία σε άτομα με ειδικές ανάγκες να φανούν χρήσιμα στην κοινωνία και να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα; Ένα άρθρο που αναγνωρίζει τη συνεισφορά των ιδίων των ανθρώπων που με δυσκολία και πείσμα εργάζονται. Σύμφωνα με εκείνον που εμπνεύστηκε την τοποθέτησή σας ένα τέτοιο άρθρο θα μπορούσε να γραφτεί μόνο επί πληρωμή; Αυτό στην περίπτωση που τα άρθρα είναι αμοιβόμενα στον πλανήτη όπου ζει κάποιος που πληρώνει για να ασχοληθούν μαζί του.

Έτσι ίσως να συμβαίνει σε έναν κόσμο όπου όπως είχε δηλώσει δημοσίως ο κύριος τέως Δήμαρχος συγκεκριμένο μπλογκ της περιοχής αμειβόταν επί των ημερών του για να καλύπτει τα δημοτικά συμβούλια! Α, ναι μάλλον στην περίπτωση εκείνη η δεοντολογία είναι διαφορετική.
Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε, πίστεψτε μας δεν το θέλουμε, όμως το να γράφει κανείς κακίες και να περιμένει κάποιον πολιτικό “στη γωνία” μάλον είναι μια προσφιλής τακτική για τα ΜΜΕ που είναι πιο κοντά στα δικά σας γούστα. Εμείς πάλι από άποψη και για να μην φτύνουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη το επόμενο πρωί προτιμούμε να μην παίζουμε παιγνιδάκια με διάφορες συμμαχίες που εμπλέκουν και τη θεά τύχη που εδρεύει στον Δήμο μας, επίσης προτιμούμε να αναδεικνύουμε τα θετικά, μας αρέσει να βλέπουμε τα θετικά στους ανθρώπους και στον κόσμο γύρω μας και πιστεύουμε στο καλό που έχει ο καθένας μέσα του, αυτό είναι που αξίζει να διαδώσουμε παραπέρα και αυτό κάνουμε και γι’ αυτό κάνουμε αυτό που κάνουμε είτε το πιστεύετε είτε όχι. Ακόμα και σε ανθρώπους που χωρίς προφανή εξήγηση βγάζουν μια κατώτερη των περιστάσεων και του παρελθόντος τους μικρότητα (για να βγάλουν ίσως κάποια οφέλη για τα από χρόνια προσφιλή τους ΜΜΕ) ψάχνουμε να δικαιολογήσουμε τη συμπεριφορά τους ελπίζοντας ότι δεν θα συνεχίζουν να ξεφτιλίζουν ούτε τη δική τους αξιοπρέπεια ούτε και τη δική μας γιατί όλο αυτό αφήνει μια δυσάρεστη επίγευση και δεν αξίζει τον κόπο…

 

ΥΓ

Οι αναγνώστες μας μπορούν να διαβάσουν το επίμαχο άρθρο εδώ για να κρίνουν κατά πόσο επαινεί το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ-Αγ. Θεοδώρων (στο οποίο αν δεν κάνω λάθος μετέχει και μέλος του δικού σας συνδυασμού κ. Λογοθέτη). Επίσης μπορεί να καταλάβει κάποιος ανθρώπινα σκεπτόμενος ότι το να έβαζε κανείς σαν τίτλο “μπράβο στα άτομα με ειδικές ανάγκες” θα μείωνε αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, ενώ όπως διατυπώθηκε μας φάνηκε πιο κομψό, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στον κόσμο της ηθικής λογοθεσίας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *