28/04/2024

Εγκαίνια νέου κτιρίου ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη

0

Εγκαίνια νέου κτιρίου ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη

Δημήτρης Πτωχός: «Δημιουργούμε ένα «δίχτυ» κοινωνικής συνοχής και προστασίας για τους Πελοποννήσιους»

Παρουσία, μεταξύ άλλων, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, του Οργανισμού των Προνοιακών Επιδομάτων και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στην Τρίπολη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έκανε λόγο για δομές και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ένα «δίχτυ» κοινωνικής συνοχής και προστασίας των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη, δεν είναι μία δίκαιη ανάπτυξη. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε ο παραγόμενος πλούτος να φτάνει σε όλους. Είμαστε σε επικοινωνία και έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με την Υπουργό, την κυρία Ζαχαράκη και τους εξαιρετικούς της συνεργάτες, ώστε να φτιάξουμε ένα «μπουκέτο» δράσεων και δομών για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς πρόκειται για μία Περιφέρεια που υστερεί πάρα πολύ σε αυτόν τον τομέα», ενώ συνέχισε επισημαίνοντας: «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για να προχωρήσουμε σε τέτοιες δομές και δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ώστε να φτιάξουμε ένα κατάλληλο «δίχτυ» κοινωνικής συνοχής και προστασίας. Η λειτουργία και οι δράσεις που κάνει ο ΟΠΕΚΑ, είναι ακόμα πιο σημαντικές για εμάς γιατί η Περιφέρειά μας, είναι, ίσως, η δεύτερη υψηλότερη, σε ποσοστό ανθρώπων που φλερτάρουν με τη φτώχια. Οπότε, όλες αυτές οι δράσεις, βοηθούν πάρα πολύ, ώστε να δημιουργήσουμε αυτό το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας».

Επίσης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στη δήλωσή της, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να αποκτήσει η Πελοπόννησος, Κέντρο Πρόνοιας. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα θέματα των Κοινωνικών Υπηρεσιών και μαζί σχεδιάζουμε κάτι πιο διευρυμένο, πιο εμβληματικό για να αποκτήσει και η Πελοπόννησος ένα Κέντρο Πρόνοιας, καθώς είναι η μόνη που δεν έχει».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *