25/04/2024

Εβραϊκό και όχι Ελληνικό το τραγούδι που στέλνουμε στη Eurovision !!! VIDEO για να συγκρίνετε

1

Εβραϊκό και όχι Ελληνικό το τραγούδι που στέλνουμε στη Eurovision !!! VIDEO για να συγκρίνετε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αν είστε από εκείνους που με χαρά και σε έξαρση πατριωτισμού χειροκροτάτε το τραγούδι των Koza Mostra και του Αγάθωνα που στέλνουμε στη  Eurovision, μπορείτε να μειώσετε το πατριωτικό σας πάθος, εκτός αν έχετε εβραϊκή καταγωγή, την ίδια δηλαδή με την καταγωγή του τραγουδιού Alcohol is free. Δείτε τα video και αν δεν ακούσετε ομοιότητες τι να πούμε….

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=FPvX5GXF8z4]
Ακούστε και το ακόλουθο:[youtube http://www.youtube.com/watch?v=10L1Lzmia6Q]Βλέπετε κάποιες ομοιότητες στον ρυθμό και τη μουσική τους και κυρίως στο ρεφρέν του δικού μας τραγουδιού, που από το 2′ του εβραϊκού είναι ακριβώς το ίδιο σε ρυθμό, μελωδία και ενορχήστρωση.

Το παραπάνω μουσικό θέμα είναι εβραϊκή μουσική klezmer, σε γιορτή purim εβραϊκής μπάντας στην Πολωνία.

Στο τραγούδι της Eurovision τα μόνα ελληνικά στοιχεία είναι ο Αγάθωνας και ο μπαγλαμάς ενώ η ένδυση των μελών της μπάντας είναι εβραϊκότατη και συγκεκριμένα φοράνε tallit που πέφτουν στο πλάι, παίζουν καθαρή εβραϊκή klezmer μουσική !

Και εδώ να σημειώσουμε ότι σαν είδος μουσικής είναι εξαιρετικό, ο λόγος που βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους είναι επειδή  είναι λυπηρό που δεν βρήκαμε να στείλουμε κάτι όντως ελληνικό, τα τελευταία χρόνια μόνο αγγλικό στίχο ακούμε και εκεί που πήγε να γίνει η διαφορά ξεπατικώσαμε μια ξένη κουλτούρα και τη λανσάραμε για ελληνική, τόσο πια φτωχός είναι ο ελληνικός πολιτισμός που δεν είχε τίποτα να επιδείξει;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Εβραϊκό και όχι Ελληνικό το τραγούδι που στέλνουμε στη Eurovision !!! VIDEO για να συγκρίνετε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *