20/05/2024

Δύο ελαφρά τραυματίες από έκρηξη στο The Mall στο Μαρούσι

0

Δύο ελαφρά τραυματίες από έκρηξη στο The Mall στο Μαρούσι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Το εμπορικο κέντρο λειτουργεί και τις Κυριακές
Αθήνα
Δύο άνθρωποι, υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρονται στο ΚΑΤ από την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 10:50 το πρωί της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και δύο ασθενοφόρα.

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» και οι συρμοί κινούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή το εμπορικό κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό, καθώς λειτουργούν οι χώροι αναψυχής (καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Πενήντα λεπτά πριν την έκρηξη έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα zougla.gr. 

Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στη zougla.gr.

Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι’ αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *