19/04/2024

Διεκδικήστε αποζημίωση από την Apple, συμμετέχοντας στη μαζική αγωγή $5.5 δισεκατομμυρίων

0

Το Consumer Competition Claims Foundation της Ολλανδίας κατέθεσε μαζική αγωγή στην Apple εκ μέρους των Ευρωπαίων κατόχων iPhone και iPad οι οποίοι έχουν κατεβάσει κάποια επί πληρωμή εφαρμογή ή έχουν κάνει αγορές μέσα σε μία εφαρμογή. Το ποσό ανέρχεται στα $5.5 δισεκατομμύρια και η κατηγορία είναι η μονοπωλιακή συμπεριφορά της εταιρίας απέναντι στους καταναλωτές και όχι τους developers όπως συνηθίζεται μέχρι τώρα σε τέτοιου είδους αγωγές.

Στην αγωγή αναφέρεται πως οι κρατήσεις της Apple στους developers μετακυλίστηκαν στους καταναλωτές υπό τη μορφή υψηλότερων τιμών.

Οι developers εφαρμογών αναγκάστηκαν να περάσουν στους καταναλωτές το αυξημένο κόστος που προκαλούν οι μονοπωλιακές πρακτικές και οι άδικοι όροι της Apple.

Οι αρχές της Ολλανδίας καλούν κάθε Ευρωπαίο πολίτη ο οποίος αγόρασε μία εφαρμογή από το App Store ή έκανε κάποια in-app αγορά από το Σεπτέμβριο του 2009, να συμμετέχει στην αγωγή η οποία θα κατατεθεί στα δικαστήρια του Άμστερνταμ.

Για να απαιτήσετε την αποζημίωσή σας, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε σε αυτό το link για να αναθέσετε στο Consumer Competition Claims την υπόθεσή σας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *