Η είδηση «έσκασε» στα κοσμικά σαλόνια πριν από λίγα εικοσιτετράωρα προκαλώντας σοκ, αφού το όνομά τους φιγουράρει στις πιο ισχυρές guest lists εφοπλιστών, πρεσβευτών, καλλιτεχνών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως αιτία του διαζυγίου υπήρξε ένα τρίτο πρόσωπο που μπήκε ανάμεσά τους… Μια νεαρή γυναίκα που σαγήνευσε τον διάσημο πλαστικό χειρουργό και για χάρη της, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αποφάσισε να τινάξει στον αέρα 26 χρόνια γάμου και να κάνει μια νέα αρχή.

Με πελάτισσες τις πιο λαμπερές κυρίες του θεάματος και του επιχειρηματικού κόσμου, λέγεται πως ο «Mr Nip/Tuck», που μέχρι πρότινος έδειχνε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου δίπλα στη σύζυγο και συνάδελφό του, αποφάσισε να γυρίσει οριστικά σελίδα ακολουθώντας την καρδιά του.

Το διαζύγιο, ωστόσο, αναμένεται να συζητηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αφού ούτε λόγος για έκδοσή του κοινή συναινέσει, λόγω της τεράστιας κοινής περιουσίας -κινητής και ακίνητης- που πρέπει να μοιράσει το ζευγάρι. Από τους πρώτους… σκοπέλους που καλούνται να περάσουν είναι ο διαχωρισμός των ιατρείων τους, που συστεγάζονται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, απέναντι από το ξενοδοχείο «Χίλτον». Ποιος θα παραμείνει εκεί και ποιος θα μετακομίσει;

Η πάντα χαμογελαστή Παρή Ράπτη, ήπιων τόνων και ήρεμη δύναμη, φιλάνθρωπος, εγκάρδια και λάτρισσα των μίνι φορεμάτων, λέγεται πως έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Η ειρωνεία της τύχης είναι πως το 2010, σε συνέντευξή στην «Espresso», είχε δηλώσει για τον σύζυγό της: «Δεν μου έδωσε ποτέ κανένα δικαίωμα ή το παραμικρό περιθώριο να νιώσω προδομένη. Του είχα πει, άλλωστε, να μη με φέρει ποτέ αντιμέτωπη με τον εαυτό μου. Και το τήρησε. Ανέχομαι τα πάντα στη ζωή, εκτός από το πλήγμα σε αξιοπρέπεια». Εννιά χρόνια μετά, συνέβη αυτό που απευχόταν…

Γιάννης Λύρας και Παρή Ράπτη ήταν (φαινομενικά) το τέλειο ζευγάρι. Μπορεί να μην απέκτησαν παιδιά, ωστόσο κυκλοφορούσαν πάντα μαζί και ταξίδευαν συνεχώς στο εξωτερικό, απολαμβάνοντας διακοπές σε 5άστερα ξενοδοχεία, με πιο αγαπημένο τους προορισμό ένα resort στο Λουτράκι, από όπου κατάγεται η γνωστή ενδοκρινολόγος.

Το love story

Το ζευγάρι γνωρίστηκε εντελώς τυχαία και τους ένωσε το πεπρωμένο, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα μας η γιατρός. «Μου κίνησε το ενδιαφέρον το ότι του άρεσε να φεύγει τόσο μακριά, για παράδειγμα στη Βραζιλία, για να κάνει διάφορα πράγματα. Το γεγονός δε ότι μιλούσε έξι γλώσσες με έκανε να τον θαυμάζω. Αυτό ήταν και ένα από τα κίνητρα του ενδιαφέροντός μου, πέραν του ότι ήταν πολύ εμφανίσιμος».

Παντρεύτηκαν το 1993 και μαζί πορεύτηκαν στη ζωή, αλλά και στην επιτυχία! Το πρώτο εξάμηνο ήταν δύσκολο για την Παρή. Ο ωραίος Γιάννης, λάτρης του γυναικείου φύλου, τραβούσε το ενδιαφέρον των θηλυκών με την εμφάνισή του, και εκείνη τους πρώτους μήνες του έγγαμου βίου τους «έλιωνε» από ζήλια! «Συχνά νιώθω την επιθετικότητα των γυναικών όταν κυκλοφορώ με τον άντρα μου. Πολλές απ’ αυτές κάνουν ότι με αγνοούν, άλλες με κοιτάζουν περίεργα. Το έχω πια συνηθίσει. Σας εξομολογούμαι πως το πρώτο 6μηνο που παντρευτήκαμε ζήλευα. Σκέφτηκα ότι δεν βγαίνει μια ζωή με το να στενοχωριέμαι με κάτι τέτοιο και είπα “ το κόβεις τώρα”! Κι έτσι έγινε» μας είχε πει.

Διεθνώς αναγνωρισμένοι και οι δύο, με πολλά χρόνια παρουσίας στα media, με τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις στον Τύπο και στα περιοδικά, γρήγορα κατέκτησαν δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα. «Εχω τη φήμη (με σκληρή δουλειά ομολογουμένως) ότι αρνούμαι να κάνω υπερβολές και “τερατουργήματα”, όσο κι αν μου ζητηθεί. Για την ακρίβεια, η μόνη υπερβολή που τολμούν να μου ζητήσουν είναι ένα μεγάλο στήθος μέσα από μια αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικόνης. Και αυτό ακόμη αρνούμαι να το πράξω» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο πλαστικός χειρουργός, προσθέτοντας: «Ακόμη και να το ήθελα, έπειτα από 20 χρόνια συμβίωσης με μια πολύ ώριμη και λογική γυναίκα, την ενδοκρινολόγο Παρή Ράπτη, σύζυγό μου, η οποία απεχθάνεται τις ιατρικές πλαστικοποιήσεις, δεν θα μπορούσα να το εφαρμόσω στους ιατρικούς χώρους τους οποίους δραστηριοποιούμαι, γιατί ο ιατρικός έλεγχος διενεργείται και από εκείνη».

Η ζωή τους κύλησε γρήγορα όλα αυτά τα χρόνια. Εργασιομανείς, με ατελείωτες ώρες στα πολυτελή ιατρεία τους, απολάμβαναν στιγμές ηρεμίας στο σαλόνι του σπιτιού τους κοιτάζοντας μέσα από την τεράστια τζαμαρία τον Λυκαβηττό. Εκείνος διάβαζε Ιστορία της Ελλάδας και η εκείνη βιβλία αγαπημένων συγγραφέων και ποιητών. Λάτρεις του καλού φαγητού, το ζευγάρι απολάμβανε βραδινές κοινές εξόδους στα πιο «in» ρεστοράν της πόλης, πάντα με καλή παρέα και κόκκινο κρασί. Κοινωνικοί, με απίθανο χιούμορ και στιλ, ζούσαν μαζί το όνειρο… Ο Γιάννης, που θήτευσε δίπλα στον κορυφαίο Βραζιλιάνο πλαστικό χειρουργό Ιβο Πιτανγκί, πρόσεχε σαν τα μάτια του την αριστούχο της Ιατρικής Σχολής του Μιλάνου -και με ιστορικό οικογενειακό δέντρο- Παρή, κι εκείνη του το ανταπέδιδε, φροντίζοντάς τον με αγάπη.

Ωστόσο, πάντα είχε χρόνο και για τις φίλες της, τη φωτογραφία, το κολύμπι, μεγαλώνοντας συνεχώς τη συλλογή της με σπάνια βιβλία, αντικείμενα και έργα τέχνης. Ετσι ένιωθε και ανεξάρτητη, κατά μία έννοια! «Δεν είμαι η σύζυγος που γνώρισε έναν γνωστό πλαστικό χειρουργό και τον παντρεύτηκε επειδή εντυπωσιάστηκε από την καριέρα του. Δεν υπήρξε ούτε τότε ούτε τώρα κάτι τέτοιο. Γνωριστήκαμε, μεγαλώσαμε και προχωρήσαμε στη κυριολεξία μαζί. Πάντα λειτουργούσαμε ισότιμα. Ο Γιάννης κατάλαβε από την αρχή πως είμαι ένας άνθρωπος που βαριέται, πλήττει πολύ εύκολα. Ετσι, δεν έχανε ευκαιρία να μου προτείνει νέα πράγματα και ασχολίες» δήλωσε το 2010 η ενδοκρινολόγος. Και, αν και σύζυγος πλαστικού χειρουργού, δεν είχε μπει στον πειρασμό να υποβληθεί σε lifting, παρότι σήμερα είναι 58 χρόνων. Το καλό DNA και τα χρόνια που έκανε πρωταθλητισμό στο τρέξιμο της χάρισαν νεανική εμφάνιση.

makeleio