Διαγνώστε τις αρρώστιες κοιτάζοντας τα μάτια…

1

Διαγνώστε τις αρρώστιες κοιτάζοντας τα μάτια…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο θυρεοειδής, ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερίνη αλλά και διάφορες παθήσεις του ήπατος είναι δυνατόν να διαγνωσθούν από τα μάτια.

όλα τα βλέπω θολά 

Αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διάφορα προβλήματα στα μάτια, όπως το γλαύκωμα και ο καταρράκτης αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί. Η πιο κοινή απειλή για την όραση είναι η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια η οποία αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ενήλικες διαβητικούς.
ξαφνική απώλεια όρασης
Τα συμπτώματα αυτά δεν είναι καθόλου αθώα αφού ενδεχομένως πρόκειται για προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου. Άλλα σημάδια περιλαμβάνουν ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία στο χέρι, το πόδι ή το πρόσωπο, συνήθως σε μία μόνο πλευρά του σώματος, απώλεια ισορροπίας ή συντονισμού, προβλήματα στην ομιλία κ.λπ
ευαισθησία στο φως
Πρόκειται για το σύνδρομο Sjogren, μία διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, που επηρεάζει  συνήθως τις γυναίκες άνω των 40 ετών με αυτοάνοσες παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο λύκος ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα μάτια και το στόμα επηρεάζονται από κοινού.
Πάντως όποιο σύμπτωμα και αν παρατηρήσετε βέβαια, καλό είναι να ενημερώσετε και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
μπαλώματα στο βλέφαρο
Τα μικροσκοπικά, κίτρινα εξογκώματα είναι συνήθως μια προειδοποίηση ότι μπορεί να έχετε υψηλή χοληστερόλη. Ονομάζονται «χτυπήματα χοληστερόλης» και στην ουσία είναι μιας μορφής λιπώματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το κριθαράκι.
 το λευκό του ματιού γίνεται κίτρινο
Δύο ομάδες ατόμων που παρουσιάζουν συχνά αυτό το σύμπτωμα, γνωστό ως ίκτερος, είναι τα νεογνά με ανώριμη λειτουργία του ήπατος και οι ενήλικες με προβλήματα των αγωγών του ήπατος, της χοληδόχου κύστης ή των χοληφόρων, όπως η ηπατίτιδα και η κίρρωση.
κάψιμο και θολή όραση
Όταν η όραση γίνεται θολή τότε σημαίνει ότι τα μάτια έχουν κουρασθεί από την πολύωρη σε υπολογιστή εξαιτίας της πολύωρης  εργασίασ στην οθόνη του υπολογιστή αλλά και στην εστίαση του φωτός σε pixels.
Επειδή μάλιστα, όσο μεγαλώνει κάποιος, τα μάτια χάνουν κάποια από την ικανότητά τους να παράγουν δάκρυα, ο ερεθισμός, η θολότητα και η δυσφορία είναι αναπόφευκτες συνέπειες.
κοκκινίλα και φαγούρα
Πολλά πράγματα μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια αλλά αν η φαγούρα συνοδεύεται από φτέρνισμα, βήχα, ρινική συμφόρηση ή / και ρινική καταρροή  συνήθως πρόκειται για «αλλεργία» και οι αιτίες βρίσκονται συνήθως στον αέρα, στην έξαρση γύρης, τη σκόνη ή ενδεχομένως σε κάποιο ζώο.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Διαγνώστε τις αρρώστιες κοιτάζοντας τα μάτια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *