08/05/2024

Δεμένα τα πλοία από σήμερα, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

0

Δεμένα τα πλοία από σήμερα, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκινούν στις 6 το πρωί της Δευτέρας 31/3 “απαντά” η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στις “νέες ρυθμίσεις”‘ που “αιφνιδιαστικά συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

 

Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της ΠΝΑ, το Σάββατο και σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Φτάνει πια. Μετά από τόσους μήνες απλήρωτης εργασίας, μετά από την προωθούμενη κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και πλείστων όσων άλλων δικαιωμάτων μας, έρχεται τώρα και η κατάργηση των συμβάσεων και η πτώχευση του ΝΑΤ”.

 

Όπως λένε η απεργία θα συνεχιστεί “μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα τουριστικά πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου μας νέες ρυθμίσεις, που αφορούν την προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Ναυτική Εργασία, την χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το ‘πλοίο ασφαλείας’ και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων της εργοδοσίας καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών τους ναυτεργάτες”.

Πηγή: megatv.com

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *