02/05/2024

Το χρονικο του δημοσιευματος της εφημερίδας ΄΄Real News ΄΄ για το νερο Λουτρακιου και η θεση του Δημαρχου πανω στο θεμα

5

Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄Real News ΄΄ στις 11-9-2011, με θέμα το νερό του Λουτρακίου.
Με αφορμή αυτό καταγγελίες κατοίκων για την ποιότητα του νερού όπως και μηνύματα που αποκαθιστούν τη φήμη του νερού έφτασν στα χέρια μας.
Το πρώτο δημοσίευμα ακολούθησε το δεύτερο. Εν τω μεταξύ μεσολάβησε η επίσημη δήλωση του κ. Κώστα Μεταξά προέδρου του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Φλοίσβος» Λουτρακίου για την αποκατάσταση της αλήθειας μετά το δημοσίευμα της Realsnews στις 11-9-2011.
Όπως επίσης και Δελτίο Τύπου του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων.
Γνωρίζουμε τις επόμενες κινήσεις του Δήμου σε σχέση με το θέμα και αναμένουμε τις επίσημες,
on camera, δηλώσεις του Δημάρχου.

Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι έκπληκτος ο Δήμαρχος διάβασε το νέο δημοσίευμα και πληροφορήθηκε μέσα από αυτό ότι φέρεται να είπε «… κακοπροαίρετους τους κατοίκους που τόλμησαν να δυσφημίσουν το νερό …».
Όσο για τη δήλωση της κας Αναστασίας από τα Ίσθμια για την ποιότητα του νερού ο Δήμαρχος σχολίασε ότι το εν λόγω νερό είναι δεύτερης χρήσης και ως τέτοιο δεν μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις  που αναφέρουν οι κάτοικοι.
Δείτε περισσότερα στο
www.tv-tv.tk αύριο με επίσημες δηλώσεις.

Δημοσίευμα 1ο:



Δήλωση του κ. Κώστα Μεταξά προέδρου του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Φλοίσβος»:

Σας την παραθέτουμε ακολούθως:
Σε καμιά περίπτωση δεν αναφερθήκαμε ούτε είχαμε λόγω να το κάνουμε, και μάλιστα επώνυμα για την ποιότητα του νερού μας.

Διαβάζοντας με προσοχή τη δήλωσή μας θα βλέπατε ότι μιλήσαμε για το δικό μας δίκτυο του Φλοίσβου, την απόσταση των υδρομετρητών από τα σπίτια μας και τους “φουσκωμένος λογαριασμούς” που πληρώνουμε λόγω των συχνών βλαβών του .Πλήρωσε κανένας από σας που μας κατηγορείτε λογαριασμό και μάλιστα φουσκωμένο επειδή τρύπησε ο κεντρικός αγωγός?

Κάθε τόσο τρυπάνε οι σωλήνες του παλιού μας εσωτερικού δικτύου, για να επισκευασθεί μία τρυπάνε άλλες τρεις η τέσσερις, με αποτέλεσμα το νερό να μη φθάνει καθαρό στα σπίτια μας.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με την επέκταση εντός του οικισμού του κεντρικού δικτύου της ΔΕΥΑΛ-Π και αυτό ζητάμε  από την επιχείρηση να πραγματοποιηθεί το έργο το δυνατόν συντομότερα.

Η εφημερίδα ήρθε σε μας ύστερα από καταγγελίες όπως μας είπε και επώνυμα προσπαθήσαμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Διαμαρτυρηθήκατε για τον τρόπο που παρουσίασε η συγκεκριμένη εφημερίδα το όλο θέμα και δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τον οικισμό του Φλοίσβου ούτε με το πρόβλημά μας.

Η μέχρι τώρα πορεία του Συλλόγου μας φανερώνει έμπρακτα την αγάπη μας για το Λουτράκι και το περιβάλλον του και πραγματικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι που να το βλάψουμε.

Όπως επώνυμα θέσαμε το πρόβλημά μας, έτσι και επώνυμα αν συμβάλλαμε στο να δημιουργηθούν λανθασμένα συμπεράσματα, επώνυμα ζητούμε συγνώμη.

 

Κώστας Μεταξάς

Πρόεδρος του Φλοίσβου

Στο δεύτερο δημοσίευμα στις 18 – 9 -2011 υπάρχουν επίσης σημεία που κάνουν όσους γνωρίζουν το πρόβλημα να αναρωτηθούν, αν μη τι άλλο, για την αξιοπιστία του ρεπορτάζ.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης έκπληκτος είδε να αναφέρεται

Δελτίο Τύπου του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων:

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Με αφορμή  άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΄΄Real News ΄΄, την Κυριακή 11/09/2011, σχετικά με την ποιότητα του νερού Λουτρακίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, απαντά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο :

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιεί όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου μετρήσεις, προκειμένου το νερό να φθάνει απολύτως καθαρό σε όλους τους Δημότες.

Όλοι ανεξαιρέτως οι σχετικοί έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου-Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π) πιστοποιούν απολύτως την καταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Κατά συνέπεια όσα διασπείρονται σχετικά με το θέμα της ποιότητας του νερού Λουτρακίου δεν αποτελούν έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφόρηση, όπως επιβάλλει ο κώδικας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ως εκ τούτου  το συγκεκριμένο δημοσίευμα είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, προσβάλει βάναυσα την εικόνα και την πολύχρονη φήμη του Δήμου μας,  το νερό του οποίου αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας του, της υπόστασής του, αλλά και της οικονομικής του δραστηριότητας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως, να αντιμετωπίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας με περισσή προσοχή και σοβαρότητα.

Από το Γραφείο Τύπου

 Δημοσίευμα 2ο:

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

5 thoughts on “Το χρονικο του δημοσιευματος της εφημερίδας ΄΄Real News ΄΄ για το νερο Λουτρακιου και η θεση του Δημαρχου πανω στο θεμα

  1. Ναι καλά, δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα, όλοι βλέπουν ότι θέλουν, λένε ότι θέλουν και η αλήθεια είναι ότι το νερό είναι καθαρό και κρυστάλλινο! Ντροπή! Σε λίγο θα λέμε το νερό νεράκι, που; στο Λουτράκι!!!

  2. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗ ΒΡΥΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΑΚΙ ΤΡΕΧΕΙ ΟΥΖΑΚΙ ΑΠ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΛΩΡΙΟ

  3. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΑΥΤΗ ΠΙΝΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ;

  4. Με φωνες και κατηγοριες δε γινεται τιποτα. Πρεπει να οργανωθουμε και να θεσουμε με σοβαροτητα το προβλημα στους ειδημονες. Ειμαι μητερα 3 παιδιων και δεν με απασχολει το ποιος φταιει. Εμενα με ενδιαφερει πρωτα πρωτα η υγεια των παιδιων μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *