ΔΑΝΕΙΑ: Ευκολίες πληρωμής από τράπεζες για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια!

0

ΔΑΝΕΙΑ: Ευκολίες πληρωμής από τράπεζες για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

​”Χέρι βοηθείας” στους απελπισμένους δανειολήπτες(ενήμερους και μη) αναμένεται να δώσουν οι τράπεζες βάζοντας σε εφαρμογή νέα προγράμματα από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Έθνος, προβλέπεται μείωση των επιτοκίων κατά 1,5 με 2 ποσοστιαίες μονάδες με σκοπό να περιοριστούν τα «κόκκινα» δάνεια.  Στα καταναλωτικά και τις  πιστωτικές για παράδειγμα τα επιτόκια δεν θα ξεπερνούν το 7,5%-8% !!!

Το «σχέδιο» είναι να πέσουν τα επιτόκια ώστε οι δανειολήπτες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των -καταναλωτικών κυρίως- δανείων τους και να πληρώνουν μία ελάχιστη δόση, χωρίς να απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Τα νέα πακέτα ρυθμίσεων θα βγουν στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο και θα αφορούν όλα τα δάνεια, δηλαδή εκείνα που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 30-90 μέρες, αλλά και τα ενήμερα.

Την ίδια ώρα στα στεγαστικά δάνεια συνεχίζονται οι ρυθμίσεις με επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου και πάνω από 40 χρόνια αρκεί να το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη είτε των εγγυήσεων του δανείου!

Καθοριστικό ρόλο στις κινήσεις –ΜΑΤ των τραπεζών για την ανακούφιση των δανειοληπτών θα παίξει και το ελάχιστο κόστος διαβίωσης του νοικοκυριού, όπως αυτό θα καθοριστεί από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από εκπροσώπους του ΥΠΑΝ, της ελληνικής ένωσης τραπεζών, της ΕΛΣΤΑΤ και των καταναλωτικών οργανώσεων !

Οι νέες ρυθμίσεις θα αποτελέσουν “σανίδα σωτηρίας” ακόμη και για τους δανειολήπτες που αν και έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 25.000 ευρώ, παρόλα αυτά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους

Πιο φθηνά δάνεια για επιχειρήσεις !

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το πλάνο της μείωσης των επιτοκίων από τις τράπεζες θα ξεκινήσει αρχικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ανακατατάξεις αναμένονται και στις καταθέσεις.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόδοση των νέων προθεσμιακών δεν θα ξεπερνά το 2,5% στο τέλος του 2013!

Πίσω από όλα αυτά βέβαια βρίσκονται οι…. δανειστές μας, που πιέζουν να μειωθεί το κόστος δανεισμού μέχρι το τέλος του χρόνου κατά 2 τουλάχιστον  μονάδες !

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *