Για πάμε να το “ξεψαχνίσουμε” λίγο το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο!

0

Για πάμε να το “ξεψαχνίσουμε” λίγο το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΕΛουτράκιμφανής η κόντρα αντιπολίτευσης με πρωτεργάτη τον κ Παύλου, με τον Δήμαρχο προσωπικά ή για να ακριβολογούμε με τον Πρόεδρο της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. Εκατέρωθεν κατηγορίες, επιθέσεις και επιχειρήματα. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, αν θέλετε δείτε τα video. Σε γενικές γραμμές τίποτα το καινούριο. Ο Δήμαρχος χρονοτριβεί και κρύβει τα πρακτικά, αυτά που καθιέρωσε και η αντιπολίτευση τρέχει και πασχίζει για την εταιρεία κανονίζοντας ακόμα και τη Συνεδρίαση που έχει να γίνει 3 μήνες τώρα. Το πόρισμα Τσοβόλα συνεχίζει να εκκρεμεί ή μήπως όχι, μήπως κάποιοι πάνε να τα βρουν με το καζίνο;
Σύμφωνα με τον κ Δήμαρχο – Πρόεδρο κάποιοι διυλίζουν τον κώνωπα αφού προηγουμένως έχουν καταπιεί την κάμηλο (ωραία φράση, θυμάμαι που την είχε χρησιμοποιήσει στην ίδια αίθουσα η κα Φόρτη). Ο Δήμαρχος για να υπερασπιστεί τη συμπεριφορά του δεν παρέλειψε να αναφέρει και το γνωστό συρτάρι που άνοιγαν και …….(τη συνέχεια την ξέρετε), ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολο να πουλάει ευεξία σε μια χώρα που παραπαίει. Ο κ Γκιώνης βέβαια παρατήρησε ότι ειδικά κάτω από αυτές τις οικονομικές συνθήκες είναι παράλογο να αυξάνουν τις τιμές στο Spa κατά 50%  από 8 € σε 12 € !! Ναι εδώ βλέπουμε μια αντίφαση: η χώρα είναι υπό καθεστώς κρίσης, άρα τι περιμένει ο υποψήφιος πελάτης; Μείωση τιμής, όχι αύξηση. Από την άλλη όταν δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι αναγκαστικά ανεβαίνουν οι τιμές, όμως έτσι μειώνεται κι άλλο ο κόσμος που δε θέλει ή δεν μπορεί να πληρώσει περισσότερα, άρα χάνουμε τον πελάτη που θα προτιμήσει άλλο Spa ή κανένα. Αποτέλεσμα κατρακύλα, κατρακύλα, ποιος τυχερός θα το πάρει κοψοχρονιά το Spa;

Άλλο ζήτημα η πυροπροστασία και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες που εθελοντικά παρείχαν τις υπηρεσίες τους και ο Δήμος (με την υποστήριξη της εταιρείας) εθελοντικά τους πλήρωνε. Τώρα όμως τι μένει; Μόνο ηθική ανταμοιβή η οποία μάλλον δεν αρκεί για κάποιους. Αλλά μην τάξεις σε παιδί παιγνίδι και σε Άγιο λαμπάδα, ας μη μιλάμε όμως για λαμπάδα και πάρουμε καμιά φωτιά, τότε να δούμε θα καεί πεύκος ή θα τη γλιτώσουμε.

Τελικά προσλήφθηκαν είτε όχι οι ειδικοί σύμβουλοι ; Επέμενε ο κ Πετρίτσης ” προσλάβατε 3+1 με αμοιβές 5,10 και 15 χιλιάδες “μέχρι να παραιτηθεί απείλησε! Τόσο σίγουρος ήταν. Τελικά δε χρειάστηκε να παραιτηθεί αφού ο κ Δήμαρχος από την απόλυτη άρνηση έφτασε στη διαλλακτική κατάφαση.

Δευτερολογία Δημάρχου: “Εξασθενές χρώμιο στο Σχίνο Λουτρακίου γράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι νομίζοντας ότι κάνουν πόλεμο στον Λογοθέτη, όλες οι μετρήσεις είναι πάρα πολύ καλές για το νερό μας, το λέει όλη η επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας… Αν πιστεύει κάποιος ότι θα καμφθεί η Δημοτική Αρχή επειδή διαθέτουν Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, απειλώντας με, πλανώνται πλάνην οικτράν…κάντε όσες ώρες εκπομπή θέλετε η αλήθεια θα λάμψει…όσοι βάλλουν με αυτούς τους εισαγόμενους επιστήμονες οι οποίοι ήρθαν από μια άλλη πλευρά, τον Ασωπό, για να εκβιάσουν, πλανώνται πλάνην οικτράν, το νερό του Λουτρακίου είναι από τα καλύτερα νερά του κόσμου…” .


Φράση που απογείωσε τον λόγο του Δημάρχου και απέδωσε επακριβώς το νόημα της εκπομπής στην οποία αναφερόταν και την επίγευση που άφησε είναι το “..Γιώργο μου και Γιώργο μου ..”
Ειλικρινά υπέροχα λεπτή ειρωνεία ! “…Κι εκείνες οι εκπομπές που βγαίνουν και για μιάμιση και παραπάνω ώρες λένε Γιώργο μου και Γιώργο μου το νερό έτσι και το νερό αλλιώς και τι είναι αυτή η Δημοτική Αρχή εκεί πέρα που δεν κάνει τίποτα για το ζήτημα είναι αστεία προσέγγιση…” “.. Εσείς πηγαίνετε εκεί με τον Γιώργο τον άλλο που δεν τον ξέρω και πείτε τα εκεί νύχτες, Γιώργο μου και Γιώργο μου..” (Video Δευτερολογία στο 09:25΄, Video ΔΗΚΕΠΑΘ 2 στο 48΄)

Ενώ  ο Δήμος δήλωνε φτωχός, έγιναν απευθείας αναθέσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ! Όλα αυτά υπάρχουν στη διαύγεια σύμφωνα με τον κ Γκιώνη. Όταν γίνονται απευθείας αναθέσεις το χρήμα έχει μικρότερη αξία; Και επειδή μιλάμε για χρήματα και για Γ. Γκιώνη, έχουμε να σας πούμε ότι ο τέως Δήμαρχος επανέλαβε ότι αν έγινε επί των ημερών του κάποια γκέλα αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη, ο εισαγγελέας Κορίνθου είναι εκεί.

Ο κ Λούκας είπε κάτι ευχάριστο για να αλλάξει το κλίμα και μας μίλησε για γιατρούς, αχρείαστοι να’ ναι, που τους προσέλαβε μέσα από Μη Κυβερνητική Οργάνωση και ΑΣΕΠ, έτσι περίσσεψαν λεφτά, τα οποία ο κ Γκιώνης είπε χαριτολογώντας “δώσε τα πίσω αφού περισσεύουν”.

Μίλησε και ο κ Κακούρος είπε να προσέχουν οι Σύμβουλοι όταν μιλάνε για το νερό, δεν είπε κάτι πρωτότυπο, αλλά κάτι ασφαλές αφού ήταν χιλιοειπωμένο από τον Δήμαρχο.

Γιατί κ Σπανέ δε σας αρκεί που ο Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον για τα προβλήματα με τα βυτιοφόρα, θέλετε και επίλυση των προβλημάτων; Μην είστε πλεονέκτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξαντλήσει τα όρια της Δημοκρατίας εκδίδοντας ασυγκράτητα ψηφίσματα απανωτά το ένα μετά το άλλο: Ψήφισμα κατά των μέτρων, τώρα ψήφισμα για τις σχολικές δαπάνες και κυρίως κατά του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας. Για το πρώτο ας το αφήσουμε όπως μάλλον θα κάνουν και όσοι υποτίθεται ότι θα το διάβαζαν.
Ας πούμε για το ψήφισμα κατά της εγκατάστασης  πυρηνικών αντιδραστήρων στη γειτονική Τουρκία. Ναι κανένας δε θέλει την τρομακτική και ανεξέλεγκτη (ω μη γένοιτο) πυρηνική ενέργεια στη γειτονιά του. Αλλά πολύ απλά: και ποιος μας ρώτησε; Και ακόμα πιο απλά: ποιος θα σας ακούσει κύριοι δεν πάτε να βγάλετε και 100 ψηφίσματα; Εδώ το απλό δεν απετράπη- η αποθήκη χημικών στο Σουσάκι θα τα βάλετε με ασυγκρίτως μεγαλύτερα; Μπράβο αυτοπεποίθηση ! Σαν το ανέκδοτο με το μυρμήγκι.

(Το μυρμήγκι τρέχει και το λιοντάρι το βλέπει και ρωτάει:
– Που πας, μυρμήγκι;
Και το μυρμήγκι απαντάει:
– Ασε, τράκαραν δύο ελέφαντες, και πάω να δώσω αίμα…).

Η κα Φόρτη πάντως εναντιώθηκε στο ψήφισμα. Γιατί; Κι εμείς αυτό αναρωτηθήκαμε και έχω να σας πω ότι η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν άκουσα ότι στην απάντησή της εμπλέκεται η έννοια του Ιμπεριαλισμού. Δεν αμφισβητώ τις θέσεις της, απλώς  μπροστά στον κίνδυνο της απευχόμενης πυρηνικής καταστροφής ο επεκτατισμός του κεφαλαίου με προβληματίζει σημαντικά λιγότερο. Η κα Κούτμου εξέφρασε την νομική της άποψη λέγοντας ότι τα θέματα αυτά ξεπερνούν τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και η ψήφισή τους θα μπορούσε να επισίει κυρώσεις. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ. Κακαβάς αντίθετα θεώρησε ότι το θέμα αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο που προασπίζεται την υγεία των πολιτών.

Στο τέλος, αφού ψηφίστηκε το ψήφισμα κατά πλειοψηφία, ο κ Γκιώνης συμπέρανε : Τώρα νομίζω ότι το πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία δε θα γίνει!

Το θέμα της ΔΗΚΕΠΑΘ και των εργαζομένων απασχόλησε το Σώμα για πάνω από 2 ώρες. Και πάλι λύση δεν βρέθηκε. Θύμιζε παιγνίδι πινγκ πονγκ με το μπαλάκι να πηγαινοέρχεται απ’ την μειοψηφία στην πλειοψηφία. Συμπέρασμα: Όλοι ενδιαφέρονται για τους “ομήρους” εργαζόμενους. Όλοι αγωνιούν για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Για τα χρήματα που χρεώνεται ο Δήμος; Κρίνοντας κοντόφθαλμα θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε: κι εμάς τους υπόλοιπους δημότες τι μας νοιάζει; Γιατί να χρεώνεται κι άλλο ο Δήμος; 600.000 ευρώ μέχρι τώρα! Ναι να απολυθούν, καλά λέει η κα Κούτμου που επίσης αγωνιά για τους εργαζόμενους, αλλά αν μη τι άλλο σκέφτεται νηφάλια. Ας το πάμε λίγο παραπέρα. Σίγουρα θα ξέρετε κάποιον που απολύθηκε ή αναγκάστηκε να δεχτεί μείωση αποδοχών έτρεξε κανένας να βοηθήσει; Τι παρωδία είναι αυτή; Ποιους λυπούνται με δάκρυα στα μάτια; Κάποιους που όσο το ρολόι κάνει τικ τακ πέφτουν κερματάκια στον μετρητή τους; Τώρα για το ποιος φταίει και ποιος χρονοτριβεί ακόμα και οι ειδικοί διαφωνούν, ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών λέει ότι το θέμα βρωμάει και ζένει, οι υπόλοιποι συμφωνούν ότι είναι μια σκοτεινή υπόθεση. Ας παραδεχτούν επιτέλους ότι μερίδιο ευθύνης αντιστοιχεί σε όλους τους εμπλεκόμενους και οι καημένοι οι εργαζόμενοι δεν εξαιρούνται.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *