26/04/2024

Γιατρός Λουκάς Σ. Λούκας υποψήφιος με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση

7

Γιατρός Λουκάς Σ. Λούκας υποψήφιος με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Γιατρός Λούκας Σ. Λουκάς υποψήφιος με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση

Επειδή στην σύγχρονη εποχή της άκρατης παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας από  τη μια των οικονομικών  ελίτ     και από την άλλη μεριά της  άκρατης υποδούλωσης και φτωχοποίησης των μη προσκυνημένων λαών , στους επικυρίαρχους, πράγμα που έχει ζωτικές βιοτικές, ηθικές, οικονομικές, και κοινωνικές επιπτώσεις μέχρι εξαθλίωσης των λαών, δέχτηκα να συμμετάσχω στο εν λόγω ψηφοδέλτιο προσφέροντας στο μέτρο του εφικτού με νόμιμες ακτιβιστικές παρεμβάσεις έτσι ώστε να συμβάλλω στην κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή που πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης αυτού του δήμου στα τοπικά δρώμενα. Ειρήσθω εν παρόδω ότι σήμερα δεν υφίσταται οριζόντια ιδεολογικής φύσεως  διαφοροποίηση   όπως διακρίναμε στο παρελθόν π.χ  (αριστερά κέντρο δεξιά) με σαφή πολιτικά όρια αλλά κάθετη διαφοροποίηση,  οικονομικής και όχι μόνο κυριαρχίας μιας γνωστής παγκόσμιας  οικονομικής ελίτ  από τη μια και οι υπόλοιποι λαοί από την άλλη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λουκάς Σ. Λουκάς

Ιατρός

Ειδικός Γενικής Ιατρικής, ΜD

Τελείωσε με άριστα την Βαρβάκειο Πρότυπη Σχολή. Εισήχθη κατόπιν εξετάσεων πρώτος επιτυχών στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία απεφοίτησε  με τον βαθμό Πτυχίου  άριστα . Έκανε μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  με βαθμό 90%. Ειδικεύτηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι Διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ομιλεί άριστα αγγλικά και ιταλικά. Έκτοτε έχει εγκατασταθεί στο Λουτρακι όπου επί 30 συναπτά έτη υπηρετεί την πρωτοβάθμια περίθαλψη του δήμου μας.

Συμμετείχε στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών  από το 1998 έως το 2002 με τη ιδιότητα του Επιστημονικού Συνεργάτη  της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα ως ειδικού σε θέματα δημόσιας υγείας με παρουσία ως απεσταλμένου του κράτους , στη Ρουμάνια, στην Τουρκία, στη Παλαιστίνη και στη δημιουργία δικτύων  στην Ευρώπη. Είναι  υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας που αφορούν τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου . Διατέλεσε αιρετός , άμισθος πρόεδρος του Δ Σ του Ν. Π.Δ.Δ υπό την επωνυμία  ΜΕΡΙΜΝΑ του νέου Καλλικρατικού  Δήμου. Είναι έγγαμος και πατέρας 2 σπουδαζόντων αρρένων τέκνων.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας του ετμήθη με εύφημο  μνεία για ανδραγαθία στο 282 τάγμα πεζικού. Του έχει απονεμηθεί  ο χρυσός σταυρός του Ερυθρού Σταυρού για την ανθρωπιστική  προσφορά του

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

7 thoughts on “Γιατρός Λουκάς Σ. Λούκας υποψήφιος με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *