27/04/2024

Γιατί οι νέοι συμπορεύονται με τον Γιώργο Γκιώνη

0

Πριν από μερικές ημέρες είχα μια συζήτηση με έναν νέο δραστήριο κατασταλαγμένο και έξυπνο συνομιλητή ο όποιος ήθελε να μου πει ότι κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη.  Μάλιστα ήθελε να μου αναλύσει και τους λόγους γιατί το κάνει. Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον η κουβέντα μας και με έβαλε σε σκέψεις, μου ζήτησε ωστόσο να μην αποκαλύψω ακόμα το όνομα του γιατί δεν έχει ανακοινωθεί.

Δεν θα το αποκαλύψω φυσικά, θα μοιραστώ όμως μαζί σας την ουσία των λεγομένων του,  διότι το θεώρησα σημαντικό και μου έδωσε πραγματικά τροφή για σκέψη. Ο λόγος λοιπόν που επέλεξε να είναι με τον Γιώργο Γκιώνη, αν και είχε πρόταση και απο τον άλλο συνδυασμό είναι ότι η «Παρέμβαση Πολιτών» και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης έχουν εμπειρία και ξέρουν να χειριστούν τις καταστάσεις προς όφελος του δήμου και των δημοτών,  έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες με τα Υπουργεία με την καλώς εννοούμενη σημασία, έχουν σχεδιασμό και πολιτικές θέσεις. Έτσι είναι από σήμερα έτοιμοι να διοικήσουν όταν επανεκλεγούν και δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Επίσης ένα  δυνατό επιχείρημα είναι η ανάγκη του νυν Δημάρχου κατεβαίνοντας για τελευταία φορά να ολοκληρώσει ένα έργο ζωής δουλεύοντας πλέον για την υστεροφημία του που αν μη τι άλλο μία τέτοια προσέγγιση έχει θετικό πρόσημο.

Ενώ λοιπόν ανέλυα τη συζήτησή μας προσπαθούσα να εντοπίσω τι ήταν αυτό που με προβλημάτισε. Τελικά το βρήκα. Το οξύμωρο λοιπόν ήταν ότι θα περίμενε κανείς πως οι νέοι άνθρωποι θα επιλέξουν το νέο, αυτό το οποίο πρεσβεύει την αλλαγή αυτό το οποίο έχει σκοπό να γκρεμίσει το υπάρχον και να το ξαναφτιάξει στα μέτρα τους. Μόνο που φαίνεται ότι οι νέοι σήμερα, αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά, έχουν ανάγκη από σταθερότητα, ωριμότητα και κυρίως επιχειρήματα τα οποία δεν θα βασίζονται στο: «τι κακοί που είναι αυτοί που είναι τώρα, εμείς είμαστε καλύτεροι» αλλά έρχονται να συμβάλλουν με την δική τους συμμετοχή στην ενίσχυση μιας υπάρχουσας κατάστασης η οποία οδηγεί σε ένα μέλλον που βλέπουμε ήδη να διαμορφώνεται με έργα που ολοκληρώνονται, άλλα σχεδιάζονται και μεταμορφώνουν τον τόπο δίνοντας μια προοπτική και ένα όραμα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *