07/05/2024

Γιατί μας αρέσουν τα λιπαρά τρόφιμα τόσο πολύ;

0

Γιατί μας αρέσουν τα λιπαρά τρόφιμα τόσο πολύ;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Γιατί μας αρέσουν τα λιπαρά τρόφιμα τόσο πολύ; Μπορούμε να κατηγορήσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες. Σύμφωνα με ερευνητές  από την  Ιατρική Σχολή  στο Πανεπιστήμιο του Σαιντ Λούις στην  Ουάσιγκτον οι  Γλώσσες μας προφανώς αναγνωρίζουν  και παρουσιάζουν  μια συγγένεια για το  λίπος. Διαπίστωσαν  ότι οι παραλλαγές (πολυμορφισμοί)   σε ένα γονίδιο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους περισσότερο ή λιγότερο ευαίσθητους  στη γεύση του λίπους.

Η μελέτη είναι η πρώτη για τον εντοπισμό ενός ανθρώπινου υποδοχέα που μπορεί να γευτεί το λίπος και δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στην παρουσία του λίπους στα τρόφιμα. Η μελέτη είναι διαθέσιμη online στο περιοδικό Journal of Lipid Research .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου CD36 είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στην παρουσία του λίπους από άλλους. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι υπάρχει   συμμετοχή της  γλωσσικής  λιπάσης και είναι συνεπή  με την έννοια ότι τα λιπαρά οξέα και όχι τα τριγλυκερίδια αποτελούν το  αισθητήριο ερέθισμα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *