19/09/2024

Γιατί αγνοήθηκε ο Παγκόσμιος Αγώνας Jet Ski από τον Δήμο Λουτρακίου; Αθλητές κατέκλυσαν το λιμάνι, ο Δήμος πουθενά

1

Θα γίνει τελικά ή όχι φέτος ο Παγκόσμιος Αγώνας Jet Ski στο Λουτράκι; Αθλητές κατακλύζουν το λιμάνι, ο Δήμος πουθενά

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο παγκόσμιος αγώνας JET SKI (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID) διεξήχθη πέρυσι  από 5-10 Ιουνίου 2012 στον Κορινθιακό Κόλπο με προσέλευση περισσότερων από 50 αθλητών από όλο τον κόσμο και με φίλους – υποστηρικτές που τόνωσαν την τουριστικά την πόλη.

Πέρυσι αντιμετωπίστηκε η διοργάνωση με κάθε σοβαρότητα από πλευράς του Πανελληνίου Ομίλου Τζετ Σπορτ  (Hellenic Jet Sports Boating Association) και από πλευράς Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων υπήρχε υποστήριξη.

Σήμερα και ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου επρόκειτο να δοθεί η έναρξη του αγώνα και παρότι βλέπουμε ήδη εγκαταστάσεις και αθλητές να έχουν καταλάβει το λιμάνι, δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο.

Γιατί; Μήπως επειδή ο χώρος είναι reserve για τη Νεραϊδοχώρα; Ή μήπως απορροφηθήκατε από το Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής; Ή μήπως  προέχουν τα 30α Θώδεια που τα αγκαλιάζετε με περισσή αγάπη και θα παραθέσετε και Συνέντευξη Τύπου για ένα αθλητικό γεγονός μικρότερης κλίμακας;

Παρεμπιπτόντως είναι ακέφαλο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μιας και ο Πρόεδρος παραιτήθηκε ή έχει αντικατασταθεί και το Δημ. Λιμενικό Ταμείο λειτουργεί κανονικά; Στην περίπτωση που όχι τίθεται το ερώτημα από ποιόν πήρε άδεια ο Όμιλος Jet Sport για τη διεξαγωγή του αγώνα ; Στην περίπτωση που λειτουργεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας γιατί δεν έγινε γνωστό;

Πολλά τα ερωτήματα, οι απαντήσεις θα δοθούν;

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Ομίλου:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID, GREECE

3-9/6/2013

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Jet Raid (www.jetraid.net)  διοργανώνει τη διεξαγωγή ενός διεθνούς αγώνα JET SKI, τύπου ανοιχτής θαλάσσης για τρίτη φορά στη χώρα μας και στην ιστορία του θεσμού στην Ευρώπη.  Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης που πρόκειται να δώσει μεγάλη διάσταση στον Ελληνικό ναυταθλητισμό.

Στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες, τα σκάφη και φυσικά τους διοργανωτές. Μια περιπέτεια που δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) καθώς πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο αγώνας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις  3-9/6/2013, στον όμορφο Κορινθιακό & Σαρωνικό Κόλπο (κλειστή και πολύ βαθιά θάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και δυτικά του Ισθμού της Κορίνθου).

Λουτράκι, Κόρινθος, Ισθμός Κορίνθου,Αίγινα,Αγκρίστρι, νησάκι Όμβριος, Αλκιονίδες νήσοι (Καλάνησα), Ναύπακτος, Ηραίο Πετράχωρας Λουτρακίου, Σαράντη Βοιωτίας είναι οι περιοχές  που θα περάσουν οι αθλητές και θα μας προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα.

Σχετικά site : www.hjsba.gr & www.jetraidgreece.com

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΖΕΤ ΣΠΟΡΤ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Γιατί αγνοήθηκε ο Παγκόσμιος Αγώνας Jet Ski από τον Δήμο Λουτρακίου; Αθλητές κατέκλυσαν το λιμάνι, ο Δήμος πουθενά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *