07/05/2024

Γιατί έγινε έξαλλος ο Παναγιώτης Πέτρου για τον τονισμό στο επίθετο της Μαρίας Πρωτοπαππά? [Video]

0

Τον κ Παναγιώτη Πέτρου τον γνωρίσαμε χαλαρό, συγκρατημένο και με εξαίρετο χιούμορ,  χθες όμως τον είδαμε πολύ εξοργισμένο για μια εκ πρώτης όψεως ασήμαντη λεπτομέρεια.  Αντέδρασε με εντονότατο εκνευρισμό όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ αναφέρθηκε στην αρχηγό του συνδυασμού όπου ανήκει και έκανε το καθιερωμένο πλέον λάθος στον τονισμό του επιθέτου της αποκαλώντας την Πρωτόπαππα και όχι Πρωτοπαππά. Τότε ο κ Πέτρου την υπερασπίστηκε ιπποτικά και με σθένος. Ο κ Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ δεν πτοήθηκε και είπε εν ολίγοις ότι δεν χρειάζεται ο κ Πέτρου να κάνει τον δικηγόρο. Η κουβέντα άναψε κι ανέβηκαν οι τόνοι, αν και ο τόνος δεν επανήλθε αφού ο κ Πρωτονοτάριος είπε ότι θα μιλάει όπως έμαθε να μιλάει και δεν θα του μάθει γραμματικές ο κ Πέτρου. Τελικά όμως συμμορφώθηκε ως προς τον τονισμό αλλά συνέχισε με τη διαπίστωση ότι η κα Πρωτοπαππά δεν έχει ιδέα για θέματα που έχουν να κάνουν με το νερό. Αργότερα ο κ Πέτρου ζήτησε να θεωρηθεί το θέμα λήξαν και ο κ Πρωτονοτάριος συμφώνησε.

Ήμασταν πολύ περίεργοι να μάθουμε, γιατί τόση φασαρία για έναν τόνο; Μάθαμε. Ο κ Π Πέτρου θεωρεί ότι με την λαθεμένη προσφώνηση του επιθέτου της κας Πρωτοπαππά, υπάρχει εσκεμμένη πρόθεση να την υποβαθμίσουν και το θεωρεί υποτιμητικό. Επίσης καταδικάζει το γεγονός ότι δεν έχουν μάθει τόσον καιρό να προφέρουν σωστά το επίθετο της κας Πρωτοπαππά.
(Πάντως κι ο δικός μου ορθογραφικός έλεγχος δεν ξέρει ούτε το Πρωτόπαππα αλλά ούτε και το Πρωτοπαππά και προτείνει εκμάθηση, τι να εννοεί ότι ισως και να έφτασε η στιγμή να την γνωρίσουμε καλύτερα;).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *