Αυτοψία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Βέλου –Βόχας και Σικυωνίων  στο νομό Κορινθίας

0

Γιώργος Δέδες: «Με τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η καταγραφή των ζημιών σε περιουσίες και τις Υποδομές , κατόπιν σχετικού αιτήματος των Δήμων»

 «Είμαστε παρόντες και συνδράμουμε με ότι δυνάμεις διαθέτουμε».

Επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε σήμερα νωρίς το πρωί τους Δήμους Βέλου –Βόχας και Σικυωνίων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των Δημάρχων των προαναφερθεισών περιοχών, κ. Ανίβα Παπακυριάκου και κ. Σπύρου Σταματόπουλου.  Οι Δήμαρχοι ζήτησαν τη συνδρομή του Υπουργείου  στο έργο της καταγραφής και στη συνέχεια της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες και υποδομές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή. Από το πρωί, παρουσία του κ. Δέδε, τα κλιμάκια των μηχανικών έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες, ούτως ώστε να προχωρήσει με ταχείς διαδικασίες η καταγραφή και  στη συνέχεια η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, «Είχαμε μια πρωτοφανή, σε μέγεθος, ένταση και έκταση καταστροφή. Και είμαστε  εδώ, για να βοηθήσουμε  μαζί με το  κλιμάκιο των μηχανικών και σε στενή συνεργασία με τους Δήμους, να καταγραφούν και στη συνέχεια να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, οι διαδικασίες αποκατάστασης των περιουσιών και των υποδομών».

Ο κ. Δέδες υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ότι πρέπει σε πρώτη φάση να καταγραφούν οι ζημιές και να αποτιμηθούν: Τόσο όσον αφορά τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι στις περιουσίες τους, στα σπίτια τους, όσο και τις ζημιές στις υποδομές της περιοχής, στις οποίες, υπάρχουν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πολλά και σοβαρά προβλήματα. Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανάφερε ακόμη από τον τόπο των αυτοψιών, ότι «υπάρχουν επίσης κλιμάκια μηχανικών στην Αργολίδα στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα. Στη συνέχεια οι καταγραφές θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους Δήμους, όπου παραστεί ανάγκη και ζητήσουν οι Δήμαρχοι τη συνδρομή μας».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *