19/04/2024

Αυξήσεις από 5 ως 100 ευρώ στις επικουρικές… αλλά για λίγο

1

Αυξήσεις από 5 ως 100 ευρώ στις επικουρικές… αλλά για λίγο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αυξήσεις από 5 ως 100 ευρώ στις επικουρικές... αλλά για λίγοΗ αλλαγή στη φορολόγηση φέρνει μικρή αύξηση στις συντάξεις μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Πλέον η φορολόγηση αλλάζει και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές που θα πάρουν χρόνο και έτσι έστω και για μερικούς μήνες θα ευνοηθούν οι συνταξιούχοι Μέχρι τώρα ίσχυες φορολόγηση από 5% ως και 15% στις επικουρικές ανάλογα με το ύψος, με το νέο σύστημα θα υπάρχει μηνιαία φορολόγηση από 4,93 ευρώ για συντάξεις της τάξης των 100 ευρώ μέχρι και 103,43 ευρώ για συντάξεις της τάξης των 700 ευρώ.

Η αλλαγή όμως θα γίνει σταδιακά και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες η φορολόγηση παγώνει με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να δουν αύξηση στο ποσό που θα λαμβάνουν κάθε μήνα.

Για παράδειγμα για έναν συνταξιούχο με επικουρική 100 ευρώ η αύξηση θα είναι στα 5 ευρώ, για επικουρική 200 ευρώ η αύξηση θα είναι 10 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα για μια επικουρική 350 ευρώ η αύξηση θα είναι σχεδόν 35 ευρώ και για ποσό επικουρική 500 ευρώ η αύξηση θα είναι περίπου 74 ευρώ. Για συντάξεις 600 ευρώ η αύξηση θα είναι 88 ευρώ και για επικουρική της τάξης των 700 ευρώ η αύξηση θα είναι λίγο πάνω από 103 ευρώ.

Βέβαια δεν πρόκειται για μόνιμη αύξηση και έτσι το ποσό θα μειωθεί και πάλι όταν θα αρχίσει να υπολογίζεται ο φόρος με τον μήνα.

Για τέσσερις μήνες όμως οι συνταξιούχοι θα λάβουν κάποιο ποσό επιπλέον. Ίσως μάλιστα η αναπροσαρμογή διαρκέσει λίγο παραπάνω και μαζί και οι αυξήσεις.

Πηγή: Newsit.gr 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Αυξήσεις από 5 ως 100 ευρώ στις επικουρικές… αλλά για λίγο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *