Η υγιεινή είναι το πρώτο που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει κατά την άσκηση και πριν το γυμναστήριο. Είναι προφανές ότι θα ιδρώσετε στο γυμναστήριο. Σιγουρευτείτε ότι μπαίνετε καθαροί κάνοντας μπάνιο.

Ζητήστε βοήθειαΤο γυμναστήριο μπορεί ενδεχομένως να είναι εξοπλισμένο με αρκετά νέα και προχωρημένη τεχνολογία. Θυμηθείτε να ζητήσετε από τον εκπαιδευτή να σας επιδείξει τη χρήση των οργάνων πριν αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε.

Φέρτε μια πετσέτα

Κάντε συνήθειά σας να φέρνετε μια πετσέτα κάθε φορά που πάτε στο γυμναστήριο. Χρησιμοποιήστε τη για να σκουπίζετε τον ιδρώτα ώστε αυτός να μην πέφτει στα όργανα.

Νερό σε μπουκάλι

Αν ασκείστε είναι φανερό ότι θα ιδρώσετε. Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Για να την αποφύγετε να έχετε ένα μπουκάλι με νερό μαζί σας.

Βάλτε τα όργανα στη θέση τους

Αν πάρετε κάποιο όργανο για να ασκηθείτε βεβαιωθείτε ότι το βάζετε στη θέση του ώστε άλλοι άνθρωποι να μην περιφέρονται ψάχνοντάς το.

Είναι καλό να έχετε παρέα

Το να πάτε με ένα φίλο στο γυμναστήριο είναι καλή επιλογή. Η τεχνική θα σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε καλά και θα σας παρακινεί να πηγαίνετε τακτικά.

Να αποφεύγετε να τρώτε πολύ

Μη γεμίζετε το στομάχι σας με τροφές που έχουν πολλές θερμίδες πριν πάτε στο γυμναστήριο. Η άσκηση με γεμάτο στομάχι θα σας φέρει λήθαργο και κράμπες στο στομάχι.

Μην είστε πολλή ώρα σε ένα όργανο

Το τρέξιμο στο διάδρομο είναι διασκεδαστικό και υγιεινό αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι τα όργανα στο γυμναστήριο θα πρέπει να μοιράζονται. Επομένως χρονομετρήστε πόση ώρα είστε εκεί και κατεβείτε όταν λήξει ο χρόνος.

Ρούχα

Τα ρούχα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όσον αφορά το γυμναστήριο. Σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε άνετα ρούχα, όχι πολύ στενά ή χαλαρά. Κυρίες, προσέξτε το σουτιέν, να έχει καλή εφαρμογή.

Μάθετε τη γλώσσα του γυμναστηρίου

Ορισμένες λέξεις χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτές στο γυμναστήριο. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτές. Επομένως προσθέστε συχνά χρησιμοποιούμενους όρους στο λεξιλόγιό σας.

Nα αποφεύγετε τα τηλεφωνήματα

Όταν ασκείστε να κλείνετε το κινητό σας ή να το έχετε στην αθόρυβη λειτουργία. Το να μιλάτε στο τηλέφωνο όταν είστε στο γυμναστήριο μπορεί να αποσπά την προσοχή των άλλων και θεωρείται άσχημη πρακτική.

Σκεφτείτε τον εαυτό σας

Στο γυμναστήριο μπορεί να υπάρχουν άντρες με υπέροχο σώμα και γυναίκες με σέξι σώμα. Ωστόσο μην προσπαθήσετε να αντιγράψετε την άσκησή τους. Αντ’ αυτού ακολουθήστε την άσκηση που ο γυμναστής σας έχει ετοιμάσει για εσάς και θα δείτε αποτελέσματα.

Ελέγξτε τις ζωτικές λειτουργίες

Αν και μπορεί να θεωρείτε ότι δεν είναι αναγκαίος ο έλεγχος των σωματικών λειτουργιών, είναι εξαιρετικά σημαντικός πριν αρχίσετε οποιαδήποτε είδος άσκησης. Ένας γρήγορος έλεγχος της πίεσης, του παλμού και του παλμού σε χαλάρωση θα χρειαστεί για να ασκηθείτε καλά.

 

Πηγές: Ξένος τύπος.