Από τη δημοσιογραφία στο Κοινοβούλιο.Ποιοι αφήνουν την πένα τους και κατεβαίνουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου

0

Από τη δημοσιογραφία στο Κοινοβούλιο

Η δημοσιογραφία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα που οδηγεί παντού, αρκεί να το εγκαταλείπεις την κατάλληλη ώρα, είχε πει κάποτε βετεράνος της δημοσιογραφίας και ο χρόνος τον δικαίωσε.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι αφήνουν την πένα τους και ρίχνονται στη μάχη της προεκλογικής περιόδου προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερους σταυρούς για να μπουν στο Κοινοβούλιο. Άλλωστε, από τη φύση τους είναι στενά συνδεδεμένες δημοσιογραφία και πολιτική.

Την τιμητική τους πάντως στις εκλογές του 2012έχουν παρουσιαστές και αθλητικοί συντάκτες. Για παράδειγμα, η Άννα Καραμανλή και η Άρια Αγάτσα είναι υποψήφιες με τη Νέα Δημοκρατία ενώ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας προστέθηκε και ο Μανώλης Μαυρομάτης.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Mega», Αντώνης Λιάρος, κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές όπως και ο ιδιοκτήτης της τοπικής εφημερίδας της Πρέβεζας «Το Βήμα», Δημήτρης Κατσιπανέλης.

Πάντως, ο Διονύσης Μποτώνης κατεβαίνει στη μονοεδρική της Ζακύνθου. Η Σοφία Γιαννακά νυν βουλευτής πολιτεύεται ξανά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως λένε οι πληροφορίες, θα κατέβει και ο πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Αχιλλέας Βουνάτσος βάζει υποψηφιότητα στη Λάρισα, ο Στέλιος Λεύκοβιτς στα Ιωάννινα, η διευθύντρια τηλεοπτικού καναλιού, Φωτεινή Αραπατζή, στις Σέρρες, ο εκδότης και δημοσιογράφος, Παντελής Μαραβέλιας, στα Δωδεκάνησα, η Νατάσα Ράγιου, που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει τη δημοσιογραφία για την πολιτική, ξαναβάζει υποψηφιότητα στην Αχαΐα.

Η Τάνια Ιακωβίδου κατεβαίνει υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών, η Μαρία Τσέγκα στην Α΄ Πειραιά και Νήσων και η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η Σοφία Βούλτεψη, για χρόνια δημοσιογράφος αλλά και βουλευτής, δοκιμάζει ξανά την τύχη της στη Β’ Αθηνών.

Ο Διαμαντής Σεϊτανίδης πάντως επέλεξε τη Δημοκρατική Συμμαχία για να αναλάβει τον τομέα πολιτικού σχεδιασμού.
Ο Γιώργος Βαρεμένος που επί πολλά χρόνια ασχολείται με τη δημοσιογραφία και ήταν μάλιστα και παρουσιαστής εκπομπών κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Στην Α΄Αθήνας τη μάχη με το σταυρό θα δώσει ο αθλητικογράφος, Γιάννης Μαμουζέλος και ο Βασίλης Μουλόπουλος ενώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος κατεβαίνει και ο Μανώλης Κυπραίος.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.ΟΣ. βρίσκεται ο εκδότης, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος έχει αναλάβει και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ο Παναγιώτης Νιζάμης κατεβαίνει στη Β’ Πειραιώς.

Ο Γιώργος Καραμέρος μετά την αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τους Οικολόγους Πράσινους.

Στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς θα βρίσκεται στην Α’ Αθήνας ο Μάκης Διόγος, η Δώρα Σέλλα, ο Γιώργος Μπράμος, ο Μάκης Γιομπαζολιάς, ο Γιώργος Καρβουνιάρης κατεβαίνει στην Πάτρα και ο Απόστολος Ράσσιος στα Τρίκαλα. Η δημοσιογράφος των Νέων, Πόπη Διαμαντάκου, βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του Φώτη Κουβέλη και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αλλά δύο θέσεις πιο κάτω (στην 8η) βρίσκεται η Αθηνά Γκόρου.

Με το ΚΚΕ κατεβαίνει στην Α’ Αθήνας και ο δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, Γιώργος Φιλιππάκης και ο Νίκος Μπογιόπουλος βρίσκεται στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου του Επικρατείας.

Πάντως, την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων παίρνει ο Τέρενς Κουίκ που είναι και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Στα Ιωάννινα θα κατέβει ο Βασίλης Χήτος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι από τους δημοσιογράφους θα εκλεγούν βουλευτές και θα εκπροσωπήσουν τον λαό στο Κοινοβούλιο. Κι αυτό αποδεικνύει τη φράση του βετεράνου ότι η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις νωρίς.

Πηγή: newsbeast.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *