Απόφαση για λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

0

Απόφαση για λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Μετά από γόνιμο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπορικοί σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σύλλογοι εργαζομένων, Δήμαρχοι κλπ.) και αφού συνεκτιμήθηκαν όλες οι σημαντικές παράμετροι που τέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κος Γεώργιος Δέδες, προχώρησε στη λήψη της απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλες τις περιοχές του Νομού Κορινθίας.

Η απόφαση ορίζει τα εξής:

«Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, προαιρετικά και άλλες Κυριακές πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, ως εξής:

A)Tην τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Β) Στις παρακάτω οριζόμενες περιοχές, όλες τις Κυριακές του χρόνου:

  1. Στο ιστορικό κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου.

  2. Στη Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας.

  3. Στη Δημοτική Ενότητα Φενεού.

  4. Στη Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων.

  5. Στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Συνοικίας Τρικάλων, Μέση Συνοικίας Τρικάλων, Κάτω Συνοικίας Τρικάλων, Καρυάς, Ευρωστίνης- Ροζενών.

Γ) Στη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου – Περαχώρας και στη Δημοτική Κοινότητα Γαλατακίου τις Κυριακές για το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου έως και 31η Οκτωβρίου έκαστου έτους.

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν τις Κυριακές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν.4177/2013 με την επιφύλαξη των ειδικώς οριζομένων για τα καταστήματα που αναφέρονται στο άρθρο 42 του Ν.1892/1990 και στο άρθρο 14 του Ν.2194/1994, εντός του ωραρίου από 11:00 μέχρι 20:00 και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Nα έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι διακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα (250 τ.μ.), όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

  2. Να μην ανήκουν με οποιαδήποτε νομική σχέση – σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).

  3. Να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shopinashop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη δύναται να αναθεωρηθεί ετησίως, με απόφαση που εκδίδεται κατά το μήνα Ιανουάριο και πρώτη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015.

Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *