20/04/2024

Αποτελέσματα εκλογών Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου

0

Πρώτος ο Β. Γεώργαρης

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Διεξαγωγή των εκλογών του Ε.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ ,με μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων της Κορίνθου.
Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Μαρτίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Παράλληλα, εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι της Κορίνθου τόσο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν/Δ Ελλάδος, όσο και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (ΟΕΒΕ) Ν. Κορινθίας.
Το συμπέρασμα που κυριάρχησε αβίαστα από τις εκλογές της Παρασκευής είναι πως ο εμπορικός κόσμος της Κορίνθου είναι και πάλι εδώ! Ο Εμπορικός Σύλλογος -αφού κέρδισε πρώτα το στοίχημα της αναδιοργάνωσής του και της αναζωογόνησής του με νέα μέλη (από 200 μέλη φτάσαμε τα 398 ταμειακώς εντάξει)- κέρδισε και το στοίχημα της συμμετοχής. Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, τόσα πολλά μέλη του εμπορικού συλλόγου ήρθαν αβίαστα στις κάλπες για να ψηφίσουν. Τούτο αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης στο απερχόμενο διοικητικό σχήμα και επιβραβεύει τις προσπάθειες που έκανε για την ανασύσταση του Συλλόγου. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και μεγάλη ευθύνη για το νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα πρέπει σαφώς να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μελών του και των καιρών. Πέραν τούτων γίνεται σαφές πως ο εμπορικός κόσμος της Κορίνθου αποτελεί σημαντική δύναμη για τα τοπικά πράγματα της πόλης. Μια δύναμη που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και θα πρέπει ασφαλώς να λαμβάνει υπ όψιν του στις αποφάσεις του. Κανείς δεν θα αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς.
Η αθρόα συμμετοχή είχε και ένα δεύτερο μεγάλο κέρδος για τον εμπορικό κόσμο της Κορίνθου. Εξασφαλίσαμε μεγάλο αριθμό εδρών, τόσο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν/Δ Ελλάδος, όσο και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (ΟΕΒΕ) Ν. Κορινθίας. Πλέον ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου κατατάσσεται μέσα στις ισχυρές δυνάμεις των οικονομικών συνδικαλιστικών οργάνων του νομού και της περιφέρειας. Θα έχει λόγο και βαρύνουσα γνώμη στα κέντρα αποφάσεων.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπόσχεται πως θα παραμείνει δίπλα στους εμπόρους της πόλης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα ξεκινήσουμε άμεσα όλες τις δράσεις που υποσχεθήκαμε με κυριότερη τη δημιουργία του ανοιχτού εμπορικού κέντρου στην Κόρινθο. Αλλά και την τουριστική προβολή του τόπου μας, την περαιτέρω υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων, την παρακολούθηση όλων των δράσεων που αφορούν τον εμπορικό κόσμο και την ενίσχυση των κινητοποιήσεων κατά της υπερφορολόγησης.
Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους όλους όσοι ήσαν υποψήφιοι για όλα τα όργανα. Καθένας τους αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής στα κοινά, είτε εκλέχτηκε είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση της δύναμης και του κύρους του συλλόγου μας, καθώς δεν περισσεύει κανείς τις δύσκολες τούτες ημέρες για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, που έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να ξαναφέρουν τον Εμπορικό Σύλλογο εκεί που του αξίζει: τον Νίκο Αναγνωστόπουλο, τον Βασίλη Αναστασιάδη, τον Γιάννη Εγγλέζο, τον Κώστα Μιχαλόπουλο και τον Γιώργο Οικονόμου.

Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά τα αποτελέσματα για όλα τα όργανα

Επί συνόλου 398 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 236 (ποσοστό συμμετοχής 59,2%).
Τα αποτελέσματα για νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου έχουν ως εξής:
1. Γεώργαρης Βασίλειος 182
2. Καϊλάνης Απόστολος 133
3. Μπεζιργιάννης Ιάκωβος 123
4. Ταγαράς Βασίλειος 118
5. Βλάσσης Ιωάννης 106
6. Μπανιάς Σπυρίδων 98
7. Ναλμπάντης Δημήτριος 98
8. Αργυροπούλου Ελένη 91
9. Φόρτη Αναστασία 61
10. Σπύρου Παναγιώτης 57
11. Πιπίνης Ευάγγελος 39
Τα εννέα πρώτα μέλη εκλέγονται και αποτελούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα άμεσα.

Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν/Δ Ελλάδος και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (ΟΕΒΕ) Ν. Κορινθίας.
• Για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων (εκλέγονται πέντε) τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1. Γεώργαρης Βασίλειος 178
2. Ταουξίδη Μαρίνα 168
3. Καϊλάνης Απόστολος 125
4. Ταγαράς Βασίλειος 117
5. Μπεζιργιάννης Ιάκωβος 105
6. Βλάσσης Ιωάννης 104
7. Ναλμπάντης Δημήτριος 82
8. Κόρκας Αθανάσιος 62
9. Δάφνη Βασιλική 59
10. Φόρτη Αναστασία 53

• Για την ΟΕΒΕ Ν. Κορινθίας (εκλέγονται όλοι) τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1.Γεώργαρης Βασίλειος 175
2.Ταουξίδη Μαρίνα 158
3.Καϊλάνης Απόστολος 121
4.Ταγαράς Βασίλειος 104
5.Μπανιάς Σπυρίδων 89
6.Μπεζιργιάννης Ιάκωβος 82
7.Βλάσσης Ιωάννης 77
8.Μιγγολιός Αργύριος 69
9.Δάφνη Βασιλική 61
10.Κόρκας Αθανάσιος 60
11.Ναλμπάντης Δημήτριος 57
12.Πιπίνης Ευάγγελος 30

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *