Απελευθερώθηκε ο «αντιμνημονιακός» σκύλος

0

Απελευθερώθηκε ο «αντιμνημονιακός» σκύλος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο σκύλος είχε κρατηθεί επί 15 ημέρες στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα προκειμένου, σύμφωνα με τον δήμο, να γίνει παρακολούθηση για το αν είναι επιθετικός, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία από πολίτη για επίθεση σε βάρος του.

Επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος ο «ταραξίας» σκύλος Ρούμπι, ο οποίος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με τον «προπηλακισμό» των στελεχών της Τρόικας στις 3 Μαρτίου.

Ο σκύλος είχε κρατηθεί επί 15 ημέρες στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα προκειμένου, σύμφωνα με τον δήμο, να γίνει παρακολούθηση για το αν είναι επιθετικός, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία από πολίτη για επίθεση σε βάρος του. Στο διάστημα της «εξαφάνισής» του από την πλατεία φήμες και δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ήθελαν τον τετράποδο κάτοικο της Αθήνας να έχει απομακρυνθεί κατόπιν πολιτικής εντολής εξαιτίας της επίθεσης της 3ης Μαρτίου. Αυτό ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά από τον δήμο Αθηναίων.

Ειδικότερα, πηγή του δήμου
 αναφέρει σχετικά με το περιστατικό:

«Ο συμπαθής τετράποδος βρέθηκε στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων, εξαιτίας επώνυμης επιβεβαιωμένης καταγγελίας ενός πολίτη, ότι τον δάγκωσε στην Πλατεία Συντάγματος. (Υπάρχει φωτογραφία του τραύματος στη γάμπα του καταγγέλλοντος και απόδειξη φαρμακείου, για αντιτετανικό ορό ). Για όσους δεν γνωρίζουν, ο νόμος για σκυλιά που δαγκώνουν, προβλέπει κτηνιατρική εξέταση, δεκαπενθήμερη παρακολούθηση από την ημέρα του συμβάντος και επανεξέταση. Μετά την παρέλευση των 15 ημερών και επειδή ο Ρούμπι δεν παρουσίασε επιθετική συμπεριφορά σε άλλα ζώα ή ανθρώπους ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Άγγελος Αντωνόπουλος εισηγήθηκε στα υπόλοιπα μέλη της αρμόδιας πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος την επανατοποθέτηση του Ρούμπι, στο σημείο περισυλλογής του, την πλατεία Συντάγματος. Την πρόταση έκανε ομόφωνα αποδεκτή η Επιτροπή. Ετσι ο Ρούμπι κυκλοφορεί και πάλι στις γνώριμες γειτονιές του».

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *