20/04/2024

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Γιώργου Γκιώνη για τα αδέσποτα της χωματερής

0

Μετά μεγάλης μας λύπης διαπιστώσαμε ότι ο δήμος μας έγινε στόχος  για διασπορά ειδήσεων που δεν ευσταθούν ή τουλάχιστον δεν δίνουν την σωστή εικόνα του θέματος.

Πρόκειται για το θέμα διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.

Η δημοτική αρχή έχει δείξει από το 2007 την ευαισθησία της για τα αδέσποτα επισυνάπτοντας πρώτη φορά σύμβαση με το ΔΙΚΕΠΑΖ και συνεχίζεται το πρόγραμμα με δύο (2) τοπικούς κτηνιάτρους από το 2016.

Έκτοτε το πρόγραμμα αυτό συνεχίστηκε και εμπλουτίστηκε με την αγαστή συνεργασία εθελοντών –κτηνιάτρων, Φιλοζωικών Σωματείων και  ευαισθητοποιημένων δημοτών στο θέμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες κάθε χρόνο όπως στείρωση σε διακόσια είκοσι (220) αδέσποτα ζώα συντροφιάς , δαπάνες σίτισης και κτηνιατρικές υπηρεσίες, για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο μας.

Ήδη εξασφάλισε καταφύγιο  το οποίο είναι υπό αδειοδότηση , διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές, θα φιλοξενεί και θα παρέχει κτηνιατρικές υπηρεσίες στα αδέσποτα ζώα εξασφαλίζοντας τις ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης .

Παρόμοιες ειδήσεις μηδενίζουν το έργο των κτηνιάτρων εθελοντών , των φιλοζωικών σωματείων, των ιδιωτών καθώς και του δήμου ο οποίος επί μια 10ετία και πλέον φροντίζει με συνέπεια και υπηρετεί τον ευαίσθητο αυτό τομέα δείχνοντας έμπρακτα ευαισθησία και πολιτισμένη συμπεριφορά.

Σε παρόμοιες καταστάσεις η συνεργασία, η συμβουλευτική συμπεριφορά και η συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το όφελος του Δήμου και όχι κακοπροαίρετες ενέργειες που διασύρουν  το τόπο μας αποδίδοντας  μηδενικό όφελος.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *