20/04/2024

Ανάσταση στην Περαχώρα – λες και είσαι σε χωριό και σε νησί μαζί ! [Video]

0

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!
Η φετινή Ανάσταση ήταν διαφορετική, επιλέξαμε την γραφική και ιστορική Περαχώρα και πήραμε τον δρόμο για την εκκλησία. Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών ήταν γεμάτος κόσμο, πλήθος καλοντυμένων πιστών περίμεναν ν’ ακούσουν το «Χριστός Ανέστη».

Το άκουσαν όσοι ήταν μέσα στον Ναό, εμείς οι έξω το υποθέσαμε. Ακούσαμε όμως και μαγευτήκαμε απο τα πάμπολλα πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα και τις καμπάνες που ηχούσαν χαρμόσυνα !!! Μπήκαμε ύστερα στον Ναό και εκεί απολαύσαμε τους ψάλτες και τον Πατέρα Τσαμπίκο σε μια λειτουργία διαφορετική –  φωτεινή και ταπεινή συνάμα –  συναντήσαμε φίλους ευχηθήκαμε, ανάμεσα στους πιστούς ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής συνδυασμού  Ιωάννης Καραπανάγος που επέλεξε την Περαχώρα για το βράδυ της Αναστάσης.
Πάντως η εμπειρία θύμιζε κάτι από Πάσχα στο χωριό και Πάσχα σε νησί μαζί. Η γραφικότητα της περιοχής, η θέα αλλά και η εγκαρδιότητα του κόσμου όπου όλοι γνωρίζονται, χαιρετιούνται και ενώνονται μέσα από τη θρησκεία αφήνουν μια ανάμνηση ανεξίτηλη.

Πάρτε μια γεύση  στο παρακάτω απόσπασμα:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *