19/04/2024

Αλλαγές στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και στο Νοσοκομείο Κορίνθου [Video]

0

Στο video που ακολουθεί η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου Αγγελική Θεοδώρου έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα των επικείμενων αλλαγών στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας. Το Λουτράκι καλείται να στηρίξει τις ελλείψεις σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κορίνθου λόγω γειτνίασης και υπάρχει φόβος για αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και οριστικό κλείσιμο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν ζητούν προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Κιάτου που αριθμεί 25 άτομα, ενώ εξετάζονται περίπου τα ίδια άτομα ( 791 στο Κιάτο και 762 στο Λουτράκι).

Από την άλλη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Αντωνίου η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και ξεκαθάρισε ότι το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου δεν κλείνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραμένει ως έχει, μελετάται τώρα πως ακριβώς θα λειτουργεί όμως λόγω της εγγύτητας με το Νοσοκομείο Κορίνθου δεν μπορεί να έχει ενισχυμένο ρόλο. Ας ελπίζουμε ότι οι αλλαγές δεν θα είναι ριζικές και δεν θα αποβούν μοιραίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Λουτρακίου.

Σε κάθε περίπτωση σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα πρέπει να γίνει μια συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού μας για να αποφευχθεί η υποβάθμιση (ή και το κλείσιμο ακόμα) του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου. 

Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *