26/04/2024

Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση; Σκέψου ότι οι άνθρωποι σε μειώνουν όταν οι ίδιοι μειονεκτούν

0

Η άποψη που θα μοιραστώ τώρα μαζί σας είναι τόσο απλή, απλοική θα έλεγα μάλιστα που απορώ πως δεν το έχουμε σκεφτεί τόσον καιρό. σας έχει συμβεί κάποιος να σας μειώνει και να σας κάνει να νιώθετε ασήμαντοι, ανίκανοι ή τέλος πάντων κατώτεροι; Η εξήγηση είναι πραγματικά λυτρωτική και διατυπώνεται ως εξής:

Οι άνθρωποι σε μειώνουν όταν οι ίδιοι μειονεκτούν και δεν μπορούν να το αποδεχτούν, ώστε να διώξουν το αίσθημα μειονεξίας απ’ το οποίο διακατέχονται, αλλάζοντας και προχωρώντας. Άρα αντι να πιστεύεις ότι είσαι υποδεέστερος θα πρέπει απλώς να μάθεις να αντιμετωπίζεις αυτούς τους ανθρώπους. Δεν λέω να τους δείς αρνητικά διότι οι ίδιοι στην ουσία υποφέρουν όμως δεν θα πρέπει να επηρεάζεται απ’ τις κουβέντες τους και απ’ τις κακίες τους.

Το μάθημα λέγεται «ΣΕΒΑΣΜΟΣ». Αυτή η λέξη αν υπήρχε στο λεξιλόγιο και στη ζωή όλων δε θα υπήρχαν φαινόμενα που υποτιμούν τον άνθρωπο. Εκείνον που δε σέβεται και χωρίς λόγο ρίχνει την ψυχολογία του άλλου δεν αξίζει να κάθεται κανείς και να τον ακούει. Άρα όποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να αισθάνεται έτσι. Εκείνοι που τον οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση προφανώς και είχανε πρόβλημα με τον εαυτό τους.

Το θέμα είναι αυτή η νοοτροπία να μη συνεχίζεται, να μη δίνονται μαθήματα που μειώνουν και ταυτόχρονα πληγώνουν. Γιατί υπάρχουν και καρδιές σ’ αυτόν τον σκληρό κόσμο που ζούμε πολύ ευαίσθητες που χρειάζονται δύναμη και λόγια που θα ακουμπούν απαλά την ψυχή τους και δεν θα τους πονάνε.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *