Έφυγε η Σπουδαία Αρχιτέκτονας Zaha Hadid Όταν δείτε τα έργα τέχνης που είχε σχεδιάσει θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό! [Photos]

0

zaha-hadid-interview-united-nude-re-inventing-shoes-milan-design-week-designboom-10-818x523-640x409Έφυγε από τη ζωή η παγκοσμίου φήμης Ιρακινή αρχιτέκτονας Zaha Hadid σε ηλικία 65 χρόνων.

H Hadid άφησε την τελευταία της πνοή νωρίτερα σήμερα στο Miami Hospital, από καρδιακή προσβολή, όπου νοσηλευόταν για βρογχίτιδα. Η διάσημη αρχιτέκτονας, ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο του Βασιλικού Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου της Βρετανίας. Μέσα από τις προσπάθειές της να ευαισθητοποιήσει το κοινό μεταξύ του πολιτιστικού διαλόγου,την προώθηση της υπεροχής στο σχεδιασμό και τη δημιουργικότητα, και την αφοσίωσή της στα ιδανικά της Οργάνωσης Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, έλαβε το 2010 την επίσημη ονομασία ως καλλιτέχνης της UNESCO για την Ειρήνη κατά τη διάρκεια τελετής στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, στο Παρίσι.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 10 κορυφαία της δημιουργήματα:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *