24/04/2024

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα»

0

Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Ανεστόπουλος. Ο τραγουδοποιός και ιδρυτής του συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα»

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στον χώρο της ελληνικής ροκ σκηνής και μια πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, ο Θάνος Ανεστόπουλος. Δημιουργός του συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», χάραξε ένα νέο δρόμο στην ελληνική μουσική με ιδιαίτερο ύφος στη μουσική, τον στίχο, αλλά και στην ερμηνεία.

Τα «Διάφανα Κρίνα» ήταν για πολλούς η επόμενη σελίδα στην ελληνική ροκ σκηνή τη δεκαετία του ΄90 και ο ήχος τους επηρέασε πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες που ακολούθησαν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η προσφορά του Θάνου Ανεστόπουλου στην ελληνική μουσική σκηνή δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί ακόμη σε όλη της την έκταση.

Τον Μάιο του 2015 ο Θάνος Ανεστόπουλος είχε πληροφορήσει τους θαυμαστές του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ότι έπασχε από μεταστατικό καρκίνο των οστών. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το συγκρότημα, που είχε διαλυθεί το 2009, επανενώθηκε και πρόσφερε στο κοινό δύο ξεχωριστές συναυλίες στην Τεχνόπολη με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών. Ακολούθησαν άλλες δύο συγκλονιστικές εμφανίσεις στο Παλλάς τον Μάιο και στη Μονή Λαζαριστών.

Ειδικά η παράσταση στο Παλλάς στις 14 Μαίου ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένη με τον Θάνο Ανεστόπουλο να είναι εμφανώς καταβεβλημένος σωματικά, αλλά ακάματος πνευματικά. Ξεδίπλωσε το ποιητικό του ταλέντο και κατάφερε παρά τη θλίψη, να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας, χαράς και ζωής σε όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *