18/05/2024

Έφυγε από τη ζωή ο ιατρός Λούκας Λουκάς, εξαίρετος επιστήμων, πολιτικός και προπαντός ΑΝΘΡΩΠΟΣ

14

Έφυγε από τη ζωή ο ιατρός Λούκας Λουκάς, εξαίρετος επιστήμων, πολιτικός και προπαντώς ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

loukas
Ένα νέο που συγκλονίζει όποιον έχει γνωρίσει τον ιατρό Λουκά Λούκα είναι η είδηση του θανάτου του. Έφυγε από τη ζωή ένας εξαίρετος άνθρωπος, ευγενικός, καλλιεργημένος, έξυπνος και φιλότιμος. Ένας άνθρωπος δραστήριος και γενναιόδωρος με ενδιαφέρον για όλους και για όλα, ένας άνθρωπος που υψωνόταν πάνω από την καθημερινότητα και τους ανθρώπους που διέψευδαν τις προσδοκίες του για έναν καλύτερο κόσμο, ένας άνθρωπος που δεν δίσταζε να τα βάζει με τα θηρία και που ενέπνεε σεβασμό στους γύρω του.

Ο ιατρός ήταν άριστος  επιστήμονας, αλλά και πολιτικός άνδρας με τη βαθιά σημασία της λέξης πολιτικός. Είχε  διατελέσει  δημοτικός σύμβουλος  την τριετία  2011 – 2014 και υπήρξε Πρόεδρος του ΔΟΚΟΠΑΠ “Μέριμνα”. Το τελευταίο διάστημα  είχε επεκτείνει την πολιτική του δράση σε κλίμακα πολύ μεγαλύτερη από τον Δήμο μας.

Πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να γράψουμε και να πούμε για τον ιατρό που εκτιμούσαμε βαθύτατα, αλλά θα περιοριστούμε στο σημαντικό – το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος τους συγγενείς και φίλους του.

Η εξόδιος ακολουθία  θα τελεστεί  αύριο  Παρασκευή  στις 15:00 στον μητροπολιτικό  ναό  του Αποστόλου  Παύλου στην Κόρινθο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

14 thoughts on “Έφυγε από τη ζωή ο ιατρός Λούκας Λουκάς, εξαίρετος επιστήμων, πολιτικός και προπαντός ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  1. Δεν το πιστεύω, έφυγε ο γιατρός Λουκας? Απίστευτο…

  2. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΤΡΕ.

  3. Εξαιρετος γιατρος ,κια πανω απ ολα …ανθρωπος!!!!!!!!!καλο ταξιδι΄΄

  4. Aνθρωποs,πάνω απ όλα…………………………………………………….

  5. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ–ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΤΡΕ ΜΑΣ

  6. ………………………………………………………..

  7. Παράδειγμα για όλους μας ο γιατρός. Να τον κρατήσουμε στην ψυχή μας σαν παράδειγμα ήθους και καλοσύνης

  8. Λουκάς Σ. Λουκάς Ιατρός Ειδικός Γενικής Ιατρικής, ΜD

    Τελείωσε με άριστα την Βαρβάκειο Πρότυπη Σχολή. Εισήχθη κατόπιν εξετάσεων πρώτος επιτυχών στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία απεφοίτησε με τον βαθμό Πτυχίου άριστα . Έκανε μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με βαθμό 90%. Ειδικεύτηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι Διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ομιλεί άριστα αγγλικά και ιταλικά. Έκτοτε έχει εγκατασταθεί στο Λουτρακι όπου επί 30 συναπτά έτη υπηρετεί την πρωτοβάθμια περίθαλψη του δήμου μας.

    Συμμετείχε στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών από το 1998 έως το 2002 με τη ιδιότητα του Επιστημονικού Συνεργάτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα ως ειδικού σε θέματα δημόσιας υγείας με παρουσία ως απεσταλμένου του κράτους , στη Ρουμάνια, στην Τουρκία, στη Παλαιστίνη και στη δημιουργία δικτύων στην Ευρώπη. Είναι υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας που αφορούν τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου . Διατέλεσε αιρετός , άμισθος πρόεδρος του Δ Σ του Ν. Π.Δ.Δ υπό την επωνυμία ΜΕΡΙΜΝΑ του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Είναι έγγαμος και πατέρας 2 σπουδαζόντων αρρένων τέκνων.

    Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας του ετμήθη με εύφημο μνεία για ανδραγαθία στο 282 τάγμα πεζικού. Του έχει απονεμηθεί ο χρυσός σταυρός του Ερυθρού Σταυρού για την ανθρωπιστική προσφορά του

  9. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.

  10. Ξαναβάλτε σας παρακαλώ το άρθρο με τη ρίζα αποτυπώνει όλη την κοσμοθεωρία του τεράστιου αυτού αγωνιστή. Ξαναβάλτε το αν μπορείτε μαζί με τα σχόλια για να δει ο κόσμος πως πρέπει να σκεφτόμαστε. Η επανάσταση αρχίζει από την ανυποταγή, δεν είμαστε υπήκοοι, μια μικρή φλόγα μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα. Το έργο που άφησε ο κ. Λουκάς δεν θα ξεχαστεί μόνο αν το κάνουμε μέρος της ζωής μας και το πάμε ένα βήμα παραπέρα.
    Καλό παράδεισο να έχει

  11. Ο καλυτερος επιστημονας που περασε απο το Λουτρακι τα τελευταια 30 χρονια στο χωρο του αλλα και σε αλλους τομεις πολυ ψαγμενος!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *