23/04/2024

Έρωτας…αντίδοτο στο στρες!

0

6 κακές συνήθειες βρίσκουν λύση

Ο έρωτας είναι το νούμερο ένα αντι – στρες! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις

ΗΠΑ, μπορεί στην αρχή να εκτοξεύει την κορτιζόλη στα ύψη (την ορμόνη που υποδηλώνει άγχος), όμως στην συνέχεια όλα ρυθμίζονται!

Όπως έδειξε η έρευνα, οι άνθρωποι που μόλις έχουν ερωτευτεί, «καρδιοχτυπούν» με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι σφυγμοί και η ορμόνη του στρες.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι όταν οι συμμετέχοντες επανεξετάστηκαν μετά από 12 και 24 μήνες, τα επίπεδα της κορτιζόλης ήταν και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Το στρες του έρωτα είναι προσωρινό, αλλά τα οφέλη του να είσαι ερωτευμένος παραμένουν.

«Καθώς ερωτεύεσαι, τα επίπεδα της ντοπαμίνης αυξάνονται απότομα, γεγονός που με τη σειρά του συντελεί στην παραγωγή τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη σχετίζεται με την αυξημένη διάθεση για σεξ. Και η σεξουαλική απελευθέρωση έχει μια ιδιαίτερη καλή επίδραση στην υγεία», εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ Φίσερ, και προσθέτει ότι έτσι παρέχεται οξυγόνο στον

εγκέφαλο και σε άλλα όργανα του σώματος.

«Το σεξ με τον κατάλληλο άνθρωπο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Μειώνεται η αρτηριακή πίεση του αίματος, ενισχύεται η διάθεση από την έκκριση των ενδορφίνων. Το σεξ είναι χαλαρωτικό και σε βοηθά να κοιμηθείς, ενώ λειτουργεί ανακουφιστικά στους σωματικούς πόνους. Ακόμη και το δέρμα είναι πιο υγιές, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την συναισθηματική αυτοπεποίθηση», τονίζει ακόμα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *