04/05/2024

Έρχεται το φθηνό iPhone. Το θέλετε?

0

Έρχεται το φθηνό iPhone. Το θέλετε?

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έρχεται στα τέλη του 2013 και σύμφωνα με φήμες θα κοστίζει 75-110 ευρώ!

Η Apple σχεδιάζει να πουλήσει ένα μικρότερο και φθηνότερο iPhone προς τα τέλη αυτού του έτους όπως επικαλούνται δυο από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site παγκοσμίως (Bloomberg και Wall Street Journal). Το σχέδιο αυτό εάν υλοποιηθεί θα είναι ένα μέρος μιας γενικής προωθητικής ενέργειας της εταιρίας για να κερδίσει πελάτες και στις αναπτυσσόμενες αγορές
Είναι γεγονός ότι η κατασκευή του “iPhone των φτωχών” έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2011 και το αρχικό του κόστος έχει υπολογιστεί σε 99-150 δολάρια (δηλαδή 75-110 ευρώ)! Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη των δύο παραπάνω sites, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές, η Apple έχει μιλήσει σε τουλάχιστον μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών σχετικά με τα σχέδιά της.

Τα στελέχη της Apple φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κατασκευή ενός χαμηλότερου κόστους μοντέλου iPhone με λιγότερο ακριβά εξαρτήματα για να προσελκύσουν πελάτες και στις αναδυόμενες αγορές. Με ένα πιο προσιτό από οικονομικής πλευράς iPhone, η Apple θα μπορέσει να «κοντράρει» στα ίσια τους υπόλοιπους κατασκευαστές smartphone, όπως την Samsung αλλά και την Google που ως γνωστόν χρησιμοποιούν Android λογισμικό στα κινητά τους τηλέφωνα. Σύμφωνα με την IDC (International Data Corporation), από τις συνολικές πωλήσεις smartphone παγκοσμίως, το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι Android συσκευές κατείχαν το 75% της αγοράς, σε αντίθεση με την Apple που είχε μόλις το 15% (το υπόλοιπο 10% ανήκει σε Windows phone, Blackberry και λοιπά λειτουργικά συστήματα). Είναι λογικό λοιπόν η υψηλή τιμή να αποτελεί αγκάθι για κάθε καταναλωτή.

Πάντως η Apple κρατάει τα χαρτιά της κλειστά μιας και σε πρόσφατη ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις παραπάνω φήμες, η Natalie Kerris, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Apple στην Καλιφόρνια, αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο. Πάντως, ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Steve Jobs, έχει δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι η αγορά της Κίνας είναι πάντα στα σχέδια της Apple. Μην ξεχνάμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το iPhone 5 στην συγκεκριμένη χώρα, πουλήθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια συσκευές μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο!

Η Apple έχει πουλήσει πάνω από 270 εκατομμύρια iPhones παγκοσμίως. Το κινητό της τηλέφωνο κατάφερε να της αποφέρει γύρω στα 80.5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που τόνωσε σημαντικά την αμερικανική οικονομία.

[UPDATE 10/1] Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ενός φθηνότερου iPhone, ο επικεφαλής marketing της Apple Phil Schiller, δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν ενδιαφέρεται να κατασκευάσει κάτι το οποίο θα αποφέρει σχετικά χαμηλά κέρδη.

Τα σχόλια του Schiller φυσικά και δεν αποτελούν εγγύηση ότι η Apple δεν θα κυκλοφορήσει τελικά ένα φθηνότερο iPhone μιας και κάτι παρόμοιο έχει πράξει ήδη τον περασμένο Οκτώβριο με το νέο iPad mini. Επίσης, ο Schiller τόνισε ότι γνωρίζει πως οι πιο δημοφιλές συσκευές στις χώρες της Κίνας και της Βραζιλίας είναι και οι πιο φθηνές αλλά ανέφερε ωστόσο ότι «Η Apple δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι» κι αυτό διότι «Παρά την αυξημένη δημοτικότητα των φθηνών smartphones στις αναδυόμενες χώρες το μέλλον των προϊόντων της Apple δεν θα κατευθυνθεί προς αυτόν τον τομέα. Στην πραγματικότητα αν και το μερίδιο αγοράς της Apple στα smartphones είναι περίπου στο 20%, κατέχουμε το 75% των κερδών αυτής».

Πηγή: gameworld.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *