Έργα που έχουν αποπερατωθεί από τη Δημοτική Αρχή Γ. Γκιώνη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου – Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας

0

Μετά από προσπάθειες ετών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποπεράτωσης των έργων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λουτρακίου και του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας αφού στο ενδιάμεσο διάστημα επιλύθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα που είχαν «φρενάρει» την ολοκλήρωση των έργων αυτών κατά την θητεία της προηγούμενης – απελθούσας Δημοτικής Αρχής.Διαμορφώθηκε και φυτεύτηκε ο περιβάλλων χώρος κάθε κτιρίου, με την συνδρομή των συνεργείων του Δήμου μας.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ηλεκτροδότησης των κτηρίων από την ΔΕΗ.

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα ολοκληρωθεί και η μεταφορά των χιλιάδων βιβλίων από την παλαιά βιβλιοθήκη (που στεγάζεται στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου) στο ανακαινισμένο και υπερσύγχρονο κτίριο της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (πρώην «βίλλα Χατζόπουλου»). Επίσης θα ολοκληρωθεί άμεσα και ο εξοπλισμός με έπιπλα του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας που θα στεγάσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής της Περαχώρας και όχι μόνο.

Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, στα διάφορα χρονικά διαστήματα των φάσεων κατασκευής των έργων αυτών, αξίζουν δημόσια συγχαρητήρια για το τελικό αποτέλεσμα.

Στιγμιότυπο 2016-05-06, 6.48.01 μ.μ.

Η Δημοτική Αρχή Γ. ΓΚΙΩΝΗ, πιστή σε όσα έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει για την πρόοδο του Δήμου μας, παραδίδει άμεσα σε χρήση, δύο υπερσύγχρονα κτίρια (Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου – Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας), βοηθώντας έτσι στην απρόσκοπτη συνέχιση και στην βελτίωση των δραστηριοτήτων των κατοίκων και των πολιτιστικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας με τελικό στόχο την συνέχιση της ανάπτυξης του πολιτισμού και της τέχνης και στον εμπλουτισμό των γνώσεων μέσω των βιβλίων, μέσα σε πιο άνετο, σύγχρονο  και λειτουργικό περιβάλλον.

Στιγμιότυπο 2016-05-06, 6.48.19 μ.μ.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που ταλαιπωρούν και τον τόπο μας, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους χειμαζόμενους κατοίκους του Δήμου μας, προσφέροντας τουλάχιστον τις υποδομές εκείνες για την δημιουργία Πολιτισμού και Γνώσης.

Στιγμιότυπο 2016-05-06, 6.48.29 μ.μ.

Απομένουν οι Διοικητικές πράξεις προς χρήση και προς λειτουργία.

Εμείς συνεχίσουμε ……..  και αφήνουμε την «Κασσάνδρες» στον κόσμο τους.

                                     Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.- Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *