28/04/2024

Ένας νέος άνεμος φυσάει στα πολιτιστικά του Δήμου

0

Ένας νέος άνεμος φυσάει στα πολιτιστικά του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Συνάντηση φορέων και συλλόγων με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Θεώνη Μαυροματίδου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ένας νέος άνεμος φυσάει στα πολιτιστικά του Δήμου. Η νέα Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κα Θεώνη Μαυροματίδου συστήνεται στην κοινωνία του Λουτρακίου με δυναμισμό και μια πρόθεση να κάνει τη διαφορά στα πολιτιστικά δρώμενα. Δείχνει να έχει σκοπό να στηρίξει αλλά και να στηριχτεί από τους φορείς του τόπου ώστε μέσα από εθελοντισμό αλλά και επαγγελματικά να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο επιθυμητό  και στο εφικτό για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2024 σε ολόκληρο τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Ευθύς εξαρχής η κα Μαυροματίδου δηλώνει ότι αντιπαθεί τα ημίμετρα και από την ποσότητα προτιμά την ποιότητα, αν έχει να επιλέξει λιγότερες αλλά πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις αυτό θα κάνει αντί για πολλές και μέτριες. Το στοίχημα όμως δεν είναι μόνο δικό της – αλλά συλλογικό με την ευρεία έννοια. Ο ρόλος της δύσκολος μιας και καλείται να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στα γεωγραφικά διαμερίσματα του Δήμου μας, αλλά και ανάμεσα στους συλλόγους και τους φορείς. Έχει να ζυγίσει προτάσεις και να λάβει υπόψη τη βαρύτητα της κάθε επιλογής.
Απόψε έπεσαν πολλές ιδέες στο τραπέζι, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ Δημήτρη Θυμή και του Αντιδημάρχου κ Θανάση Μουζάκη, αλλά και παρουσία των εκπροσώπων των συλλόγων και των φορέων. Είδαμε και πρόσωπα που είχαν θέσει υποψηφιότητα σε διαφορετικούς συνδυασμούς αλλά δεν εξελέγησαν, όμως δεν τα παράτησαν, ήταν εκεί με την ιδιότητα των εκπροσώπων φορέων για να καταθέσουν τις ιδέες τους και την εμπειρία τους, για να συμβάλλουν στη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων και να βοηθήσουν εμπράκτως. Αυτό είναι που αξίζει και πρέπει να εμπνεύσει. Η κα Μαυροματίδου μίλησε με τον καθένα, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όποιον θέλει να φανεί χρήσιμος να έρθει σε επικοινωνία μαζί της, θα πρέπει να σημειώσουμε πως παρατήρησε με απογοήτευση  την παντελή απουσία των αθλητικών συλλόγων.  

Δεν μπορώ να συγκρατήσω την επιθυμία μου να σας αποκαλύψω μερικώς κάποια  καινοτόμα στοιχεία των φετινών εκδηλώσεων όπως τα 3 Βραβεία καλύτερου γκρουπ που θα πρωτοτυπήσουν  με τις στολές τους και θα ανταμειφθούν με δώρα! Τη σκέψη για συγκέντρωση στολών που δεν χρειάζονται οι συνδημότες μας με σκοπό τον εμπλουτισμό του βεστιάριου αφού καθαριστούν, ώστε να ενοικιάζονται έναντι μικρού αντιτίμου και να φέρουν έσοδα στον Δήμο.
Τι αναμένεται να δούμε; Σίγουρα  θα γίνει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού που θα κορυφωθεί με πάρτυ που θα στηθεί στο ΚΕΠ, η μεγάλη συναυλία απο παραδοσιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα, η καθιερωμένη συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη, ο χορός της τράτας από τον Ίβυκο , εκδηλώσεις απο τον Πολιτιστικό σύλλογο Περαχώρας, εκδηλώσεις απο το Μελαγκάβι, εκδηλώσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα απο τους συλλόγους της περιοχής. Οι προτάσεις είναι ακόμα υπό εξέταση και θα πρέπει να συνεκτιμηθούν μέχρι την Τετάρτη 31/1/2024 ώστε να αρχίσουν να δρομολογούνται. Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς πολιτικούς διχασμούς και με κέφι και διάθεση!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *