19/04/2024

Ένας άτυπος διαγωνισμός διεξάγεται τις γιορτές ανάμεσα σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ποιος κερδίζει; Διαβάστε στο Loutrakitv.gr!

0

Τα γλυκά που έχουν την τιμητική τους τις ημέρες των γιορτών, ξεκινώντας κάναν μήνα πριν για τους πιο ανυπόμονους,  είναι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Αυτά τα αρώματα, η μεστή τους γεύση και οι αναμνήσεις που ξυπνούν, γυρνώντας μας στην αθωότητα των παιδικών μας χρόνων, καθιστούν τους κουραμπιέδες και κυρίως τα μελομακάρονα πειρασμό και θεωρούμε χρέος μας να τα απολαύσουμε! Πως αλλιώς; Γιορτές έχουμε το απαιτεί το έθιμο και η ψυχή μας!
Συχνά λοιπόν  οι φίλοι που έρχονται επίσκεψη κρατάνε στα χέρια τους τα απόλυτα Χριστουγεννιάτικα γλυκά! Μικρά και μεγάλα κουτάκια από διαφορετικά ζαχαροπλαστεία στο τραπέζι είναι οι φιναλίστ, είναι εκείνα που αγοράστηκαν για να προσφερθούν και τελικά έφτασαν στο τραπέζι μας. Επειδή όμως οι παραλλαγές των συνταγών είναι πολλές και το κάθε ζαχαροπλαστείο που σέβεται τον εαυτό του ξεχωρίζει για τη δική του ιδιαίτερη συνταγή, επειδή το γούστο του κάθε καταναλωτή διαφέρει, βλέπουμε να συμβαίνει το παρακάτω ενδιαφέρον: Κάποια κουτιά μένουν περισσότερο γεμάτα, κάποια άλλα αδειάζουν γρήγορα. Αυτά τα κουτιά είναι που κερδίζουν επειδή τα γλυκά που περιέχουν νίκησαν στον διαγωνισμό της απόλαυσης και έγιναν ανάρπαστα.
Μάλιστα συχνά μεταξύ αστείου και σοβαρού προσπαθούμε να δώσουμε στον άλλο από ένα συγκεκριμένο κουτάκι, ενώ το λευκό με το χρυσό σαν κέντημα λογότυπο είναι αυτό που αδειάζει αστραπιαία και … δεν είναι τυχαίο! Είναι το κουτί από το Vouclait!

Φέτος υπάρχει ένα ακόμα μικρό δίλημμα. Οι αναποφάσιστοι πραγματικά δυσκολεύονται να διαλέξουν ανάμεσα στα κλασικά μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες και τις εξελιγμένες γευστικά παραλλαγές τους όπως είναι οι παραδοσιακές δίπλες Καλαμάτας με σοκολάτα, τα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, τα μελομακάρονα με κάστανο, αλλά και πολλές ακόμα διαφοροποιημένες συνταγές για ακόμα περισσότερη απόλαυση!

 

Boulangerie Patisserie Vouclait
Ελευθερίου Βενιζέλου 18 στο Λουτράκι
τηλ. 2744061512

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *