25/04/2024

Άρση ασυλίας του Βουλευτή ΧΑ Στ. Μπούκουρα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής

0

Άρση ασυλίας του Βουλευτή ΧΑ Στ. Μπούκουρα με απόφαση του Αρείου Πάγου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στάθης Μπούκουρας,Χρυσή Αυγή,Λουτράκι,tvtv,Δημοτικό ΣυμβούλιοΑποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ύστερα από αίτημα του Αρείου  Πάγου, η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ Στάθη Μπούκουρα το αίτημα για άρση της ασυλίας βασίστηκε στη δικογραφία του εισαγγελέως της Κορίνθου, για την επίθεση που είχε διαπράξει τον Ιούνιο του 2012, ο Στάθης Μπούκουρας, συνοδευόμενος από 50 μέλη της Χ.Α. στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Εξαμίλια.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας και του Στ. Μπούκουρα προκειμένου να συνδράμει το έργο των ανακριτικών αρχών, οι οποίες ζήτησαν την άδεια της Βουλής, προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία όχι μόνο για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης από τη ΝΔ, Ευάγγελος Αποστόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, Πολύβιος Ζησιμόπουλος από τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ και Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.

Άρση ασυλίας και για την βουλευτή του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, με αφορμή τη σφαίρα που βρέθηκε στην τσάντα της κατά την επίσκεψή της στον Κορυδαλλό προκειμένου να δει τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *