Άνδρας απεγκλωβίστηκε μετά από 8 ώρες από αυτοσχέδια σήραγγα που έσκαβε για να ληστέψει τράπεζα κοντά στο Βατικανό

0

Ένας άνδρας που φέρεται να ετοίμαζε ληστεία τράπεζας διασώθηκε από σήραγγα κοντά στο Βατικανό. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ετοιμαζόταν να ληστέψει μία γειτονική τράπεζα, αλλά κατέρρευσε ο δρόμος και εγκλωβίστηκε σε σήραγγα.

Τώρα αναρρώνει στο νοσοκομείο αφού οι πυροσβέστες χρειάστηκαν οκτώ ολόκληρες ώρες για να τον ξεθάψουν κάτω από έναν δρόμο. Στο εξής όμως θα αντιμετωπίσει νέους «πονοκεφάλους», καθώς η αστυνομία συνέλαβε τον ίδιο και έναν δεύτερο άνδρα για ζημιές σε δημόσια περιουσία. Οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν μέλος μιας συμμορίας που προσπαθούσε να διαρρήξει μια τράπεζα.

Άλλοι δύο άνδρες συνελήφθησαν για «αντίσταση σε δημόσιο λειτουργό» αφού προσπάθησαν να διαφύγουν από το σημείο, αναφέρει η Rai News. Τρεις από τους τέσσερις άνδρες κατάφεραν να διαφύγουν πριν καταρρεύσει η σήραγγα, αφήνοντας τον τελευταίο άνδρα παγιδευμένο έξι μέτρα πιο κάτω.

«Εξακολουθούμε να ερευνούμε, δεν αποκλείουμε ότι πρόκειται για κλέφτες, είναι μια από τις θεωρίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Η σήραγγα, που ξεκίνησε σε ένα άδειο, πρόσφατα νοικιασμένο κατάστημα, βρισκόταν σε μια περιοχή κοντά σε δύο όχθες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι το κίνητρο είναι ξεκάθαρο, σημειώνοντας ότι η σήραγγα βρέθηκε κοντά σε μια τράπεζα λίγο πριν από το μεγάλο Σαββατοκύριακο της 15ης Αυγούστου, όταν ένα μεγάλο μέρος της πόλης αδειάζει απο κόσμο. «Η συμμορία με τις τρύπες», έγραψε στον τίτλο η καθημερινή εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Mισέλ ένας κάτοικος που μένει στο ίδιο κτήριο, είπε ότι οι κάτοικοι δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε, προσθέτοντας: «Όλοι πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι εκεί ανακαίνιζαν το μέρος».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *