11/05/2024

Άδεια για να γίνουν οι ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις μέσα από δασικές περιοχές του Λουτρακίου αναμένεται να δοθεί από τον Περιφερειάρχη

0

Άδεια για να γίνουν οι ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις μέσα από δασικές περιοχές του Λουτρακίου αναμένεται να δοθεί από τον Περιφερειάρχη

Συνεδριάζει σήμερα στην Κόρινθο, το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας. Σύμφωνα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας η συνεδρίαση γίνεται καθώς προέκυψε ζήτημα όσον αφορά στην διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, ως προς τις ειδικές που έχουν προγραμματιστεί το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Γερανείων, στο Λουτράκι.

Το πρόβλημα αφορά στην απόφαση που έχει εκδοθεί από την Π.Ε. Κορινθίας -με ισχύ έως και τις 10 του ερχόμενου μήνα- με την οποία επεκτάθηκε η απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε δασικές περιοχές του νομού όταν στον χάρτη της ΓΓΠΠ προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Για το θέμα αυτό έγινε και χθες σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας θα συζητηθεί η έκδοση τροποποιητικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη ώστε να δοθεί η σχετική άδεια για την διεξαγωγή των ειδικών -απόφαση που θα αφορά αποκλειστικά στο πιο πάνω διήμερο και μόνο στις ώρες του αγώνα.

Εξυπακούεται ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και απόλυτη επίβλεψη από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποτροπή οποιουδήποτε ενδεχομένου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *