18/04/2024

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

0

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την Έρευνα.
Την Παρασκευή, θα διεξαχθεί η συζήτηση επί των άρθρων και η ψηφοφορία του νομοσχεδίου στην ολομέλεια.
Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι οι επιλογές του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αποσκοπούν στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
Στην ομιλία του, ο κ. Φίλης του τόνισε ότι αναβαθμίζεται το δημοτικό ολοήμερο σχολείο, δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο και ανέφερε ότι το θέμα για την πρόσληψη των αναπληρωτών θα ανοίξει, μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε, μετά από δημοσίευμα για την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ο υπουργός χαρακτήρισε ψέματα τα όσα ακούγονται και κατήγγειλε ότι παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι, που έχει σαν αποτέλεσμα την υπονόμευση του κλίματος των πανελλαδικών εξετάσεων.
Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου υπερασπιζόμενη τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια (λειτουργία ΕΛΚΕ, συμβουλίων ιδρυμάτων, κ.ά.) έκανε λόγο για «συνθήκες μη-κανονικότητας» που επικρατούν στην ελληνική πραγματικότητα και οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με συγκέντρωση των δυνάμεων της χώρας στο πεδίο της Παιδείας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ασκήθηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση στις προωθούμενες αλλαγές, με την πλειονότητα των βουλευτών της αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για μικροπολιτικές ή πελατειακές τακτικές, κομματική αντίληψη για την Παιδεία.
«Η κυβέρνηση ενταφιάζει το ολοήμερο σχολείο επικαλούμενη την ισότητα και επιβάλλει την ισότητα προς τα κάτω, υποβαθμίζοντας και συρρικνώνοντάς το», είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Πηγή: cnn.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *