20/04/2024

Φ. Θυμής: Ο ΟΗΕ θα έπρεπε πρώτα να σταματήσει τους πολέμους [Video]

0

Λίγα λόγια και ξεκάθαρα από τον Δημοτικό Σύμβουλο Φίλιππα Θυμή στο θέμα του ψηφίσματος που είχε να κάνει με την φιλοξενία των μεταναστών που επιβάλλει ο ΟΗΕ στην Ελλάδα, το πρόβλημα αυτό αγγίζει τον Δήμο μας μιας και όπως έγινε γνωστό ξενοδοχεία που εδρεύουν στον Δήμο μας ήταν πρόθυμα να δεχτούν τους μετανάστες. Αυτή η προοπτική προς το παρόν απετράπη χάρις στη φωνή της λογικής από τους τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων που πρώτοι θα αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα, χάρη στις επαφές του Δημάρχου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε χάρη στις συγκυρίες που άλλαξαν τα δεδομένα στα ξενοδοχεία και αυτή τη φορά δεν φιλοξένησαν μετανάστες. Αύριο όμως δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί είναι πολύ πιθανό κάποιος που έχει πρόβλημα εισοδήματος να μην υπολογίσει την κοινή γνώμη και το γεγονός ότι είμαστε τουριστικός δήμος και θα σκεφτεί αποκλειστικά και μόνο την τσέπη του.
Με την ευκαιρία να διευκρινίσουμε και κάτι ακόμα. Πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός στο μυαλό μας ανάμεσα σε πρόσφυγες που ψάχνουν μια στέγη και τα στοιχειώδη απαραίτητα που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε ανθρώπινα και στους λαθρομετανάστες που βρίσκουν την ευκαιρία να παρεισφρήσουν στην Ευρώπη. Ποιος, πως και πόσο ελέγχει αυτό το status των προσφύγων; Αυτός είναι ένας ουσιαστικός προβληματισμός.

Ας επιστρέψουμε στην τοποθέτηση του κ. Φ. Θυμή:

Ο κ. Θυμής έθιξε την ουσία του προβλήματος που δεν είναι το που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, αλλά το τι γίνεται με τους πολέμους και ότι ο ΟΗΕ οφείλει πρωτίστως να αποτρέψει τους πολέμους ανά τον κόσμο και εμείς μετά με τη σειρά μας αν δεν μπορέσει να αποτρέψει κάποιον πόλεμο για έναν – δύο μήνες να περιθάλψουμε τους συνανθρώπους μας.

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του του Φ. Θυμή στο Τοπικό Συμβούλιο των Αγ. Θεοδώρων : “Ότι συμβαίνει στο σπίτι του γείτονα περίμενε και στο δικό σου” [Video]

 

Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *