Υπ. Οικονομικών Κύπρου: Στο τραπέζι κούρεμα καταθέσεων κοντά στο 25% στην Τράπεζα Κύπρου

Υπ. Οικονομικών Κύπρου: Στο τραπέζι κούρεμα καταθέσεων κοντά στο 25% στην Τράπεζα Κύπρου

Ότι το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σαρρής εκτίμησε ότι το κούρεμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 25%.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η πρόταση που είναι στο τραπέζι επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες. «Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Όπως είπε, θα υπάρξει σήμερα νέα συνάντηση με την τρόικα, ενώ πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί  το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά τέλος το ταξίδι και τις επαφές που είχε στη Μόσχα, παραδέχθηκε για την αξιοπιστία της Κύπρου προς τους Ρώσους ότι «Έγινε ζημιά, αρκετά μεγάλη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε».

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Βουλή υπερψήφισε τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Με 26 υπέρ, 25 αποχές και 2 κατά «πέρασαν» τα νομοσχέδια που αφορούν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών, που παραπέμπει προς το παρόν στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας και συνοδεύεται από άλλα έξι συναφή νομοθετήματα για το τραπεζικό σύστημα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης δεν ορίστηκε νέα για το Σάββατο και στους βουλευτές ειπώθηκε πως θα ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα της επόμενης Ολομέλειας.

Πηγή: star.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.