27/05/2024

Υπεγράφη νέα Σύμβαση μεταξύ ΠΝΟ και ακτοπλοϊκών – αναστολή των μπλόκων Η νέα Συλλογική Σύμβαση θα έχει ισχύ ενός έτους και προβλέπει μηδενικές αυξήσεις.

0

Υπεγράφη νέα Σύμβαση μεταξύ ΠΝΟ και ακτοπλοϊκών – αναστολή των μπλόκων
Η νέα Συλλογική Σύμβαση θα έχει ισχύ ενός έτους και προβλέπει μηδενικές αυξήσεις.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατέληξαν την Πέμπτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ένωση Ακτοπλοϊκών Εταιρειών.
Η νέα σύμβαση θα έχει ισχύ ενός έτους και προβλέπει μηδενικές αυξήσεις και μείωση του επιδόματος της άγονης γραμμής για τα πληρώματα κατά 75%.

Η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας είχε λήξει στα τέλη του 2012, η δε νέα, που λήγει στις 31/12/2013, περιλαμβάνει και τα πλοία της Αδριατικής.

Στον απόηχο της υπογραφής της νέας σύμβασης, η ΠΝΟ, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, αποφάσισε την αναστολή της παρεμπόδισης εκτέλεσης δρομολογίων για πλοία εταιρειών που δεν έχουν καταβάλει δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους ναυτεργάτες.

Ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη δεσμευτεί και έχουν καταβάλει μέρος των οφειλών τους προς τα πληρώματα των πλοίων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ζήτησαν πίστωση χρόνου έως τέλος Ιουνίου από τα ναυτεργατικά σωματεία προκειμένου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τα πληρώματα.

Πηγή: skai.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *