Υπέρ της εξέτασης παρθενίας τάσσεται η αστυνομία της Ινδονησίας

0

παρθενία. Ινδονησία, αστυνομία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

«Εάν υπάρχουν καλές παρθένες, γιατί να μην επιλέγουμε τις καλές παρθένες;», είπε ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της αστυνομίας, ταξίαρχος Μετσγκιγιάρτο κατά τη διάρκεια μια συζήτησης σχετικά με την επιβολή σχετικού νόμου στη Τζακάρτα.

Η ινδονησιακή αστυνομία υπερασπίστηκε τις εξετάσεις παρθενίας στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιες αστυνομικίνες, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε σχετικά με την πρακτική αυτή από την μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Εάν υπάρχουν καλές παρθένες, γιατί να μην επιλέγουμε τις καλές παρθένες;», είπε ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της αστυνομίας, ταξίαρχος Μετσγκιγιάρτο κατά τη διάρκεια μια συζήτησης για θέματα σχετικά με την επιβολή του νόμου στη Τζακάρτα, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tempo.co.

Σε μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα της συζήτησης, που μεταφορτώθηκε στο YouTube, ο Μετσγκιγιάρτο ακούγεται να δηλώνει: «Δεν θέλουμε να προσλαμβάνουμε άτομα που δεν έχουν χρηστά ήθη».

Πρόσθεσε ότι η έλλειψη της παρθενίας δεν αποκλείει αυτομάτως τις αιτούσες.

Σε έκθεσή που δημοσίευσε προχθές Τρίτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρεται ότι οι εξετάσεις παρθενίας που διενεργούνται στις γυναίκες που αιτούνται να ενταχθούν στις τάξεις της αστυνομίας συνεχίζουν να γίνονται ευρέως παρά τις δεσμεύσεις ότι θα καταργούνταν αυτή η πρακτική.

«Η χρήση από την ινδονησιακή εθνική αστυνομία των εξετάσεων παρθενίας αποτελεί μια πρακτική διάκρισης που προσβάλλει και εξευτελίζει τις γυναίκες», δήλωσε η Νίσα Βάρια, επικεφαλής της διεύθυνσης για τα δικαιώματα των γυναικών του Παρατηρητηρίου.

«Οι αστυνομικές αρχές στην Τζακάρτα πρέπει άμεσα και αναμφίβολα να καταργήσουν αυτή την πρακτική και κατόπιν να διασφαλίσουν ότι οι εξετάσεις αυτές θα καταργηθούν στα αστυνομικά τμήματα, σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *