29/05/2024

«Υπάρχει γκέι λόμπι στο Βατικανό» φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος

0

«Υπάρχει γκέι λόμπι στο Βατικανό» φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

«Υπάρχει γκέι λόμπι στο Βατικανό» φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος

Και για «ρεύμα διαφθοράς» στο Βατικανό μίλησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πάπας Φραγκίσκος που διακρίνεται στο βάθος της φωτογραφίας ανάμεσα σε επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας. Πηγή: (ΑΡ)

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να αναγνώρισε την ύπαρξη ενός «γκέι λόμπι» και ενός «ρεύματος διαφθοράς» στο Βατικανό, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης Καθολικών που δεν αμφισβήτησε το Βατικανό. 

Ο Πάπας έκανε αυτά τα σχόλια την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στην ισπανική γλώσσα κατά τη διάρκεια μιας κατ ιδίαν συνάντησης με εκπροσώπους της Θρησκευτικής Συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CLAR), σύμφωνα με την καθολική ιστοσελίδα της Χιλής «Προβληματισμός και Απελευθέρωση».

Οπως γράφει η ιστοσελίδα ο Πάπας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μίλησε για διάφορα θέματα που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων της Curia, της κεντρικής διοίκησης της Εκκλησίας, η οποία βρέθηκε πέρυσι στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

«Στην Curia, υπάρχουν και άγιοι άνθρωποι, πραγματικά, υπάρχουν άγιοι άνθρωποι. Αλλά, επίσης, υπάρχει ένα ρεύμα διαφθοράς, και είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα γκέι λόμπι. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», φέρεται να είπε ο Πάπας ενώπιον των συνομιλητών του.

Σε ανακοίνωσή της η προεδρία της CLAR εξέφρασε τη «βαθιά της λύπη για τη δημοσίευση ενός κειμένου το οποίο αναφέρεται στην συνομιλία με τον Άγιο Πατέρα».

Δεν επιβεβαίωσε το ακριβές απόσπασμα του Πάπα, αλλά αναγνώρισε ότι αυτό αντανακλούσε την «γενική αίσθηση» της συνάντησης.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε: «Ήταν μια ιδιωτική συνάντηση, ως εκ τούτου, δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας».

Πηγή: tanea.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *