25/04/2024

ΤΩΡΑ Φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος στο χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Βερολίνο

0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και τουλάχιστον δέκα έχουν τραυματιστεί στο Βερολίνο μετά την πρόσκρουση φορτηγού αυτοκινήτου πάνω στην κατάμεστη αγορά. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και τουλάχιστον δέκα έχουν τραυματιστεί στο Βερολίνο μετά την πρόσκρουση φορτηγού αυτοκινήτου πάνω στην κατάμεστη χριστουγεννιάτικη αγορά Weihnachtsmarkt στην πλατεία Breitscheid.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για σκόπιμη επίθεση, ανάλογη με αυτήν στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας το περασμένο καλοκαίρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα, ενώ ο εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα στον φημισμένο Ζωολογικό Κήπο, στην περιοχή Τιεργκάρντεν.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *