25/04/2024

Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

1

Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Την πρόταση που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής». Η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το νέο καθεστώς.

Προστασία από τους πλειστηριασμούς μόνο της κύριας και μοναδικής κατοικίας των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων πολιτών με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και όσων οι οφειλές από καταναλωτικά δάνεια δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, περιλαμβάνεται στην τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου στους δανειστές τη λύση που προκρίνει για την οριζόντια άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τη διατήρησή της μόνο για ομάδες του πληθυσμού που αδυνατούν να είναι συνεπείς στην καταβολή των τραπεζικών τους δόσεων και απειλούνται με την απώλεια του σπιτιού τους. Ταυτόχρονα με την καθιέρωση κριτηρίων, η κυβέρνηση επιθυμεί την αποκάλυψη των «μπαταχτσήδων» που, ενώ έχουν την οικονομική άνεση να πληρώνουν τα δάνειά τους, εντούτοις δεν το πράττουν «ταμπουρωμένοι» πίσω από ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας.

Πηγή: Ethnos.gr 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *